promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Di María megmagyarázza a trágárságcunamit
Borítókép:  independent.co.uk
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Méltatlan választ adott a manchesteri közönség pfújolására Ángel Di María, a PSG szélsője, aki két gólpasszával lehet, hogy eldöntötte a BL-nyolcaddöntőt. A volt United-játékos azt mondja, neki igazából csak egykori edzőjével volt baja. Akkor miért kellett trágárul ordibálnia, s mutogatnia?

Ángel Di María a keddi, Manchester United elleni mérkőzésen klasszis teljesítményt nyújtott, két gólpasszt adott, mellyel csapata 2-0-ra nyert a legutóbbi tizenegy bajnokin veretlen MU otthonában a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonásán. Ez volt Ole Gunnar Solskjaer első veresége, mióta kinevezték a Vörös Ördögök élére.

Nem lehetet nem észrevenni, hogy a cingár argentin szélső mennyire feszélyezett volt a találkozón.

Miután Kimpembe lábára varázsolta a labdát szögletből, a védő pedig belőtte az első gólt, Di María önkívületi állapotban mutogatott a manchesteri publikumnak, s világrekordot döntött: tíz másodperc alatt ennyiszer még senki sem üvöltötte felvátva a Fuck off, illetve Puta szavakat. A játékos angolul és spanyolul fejezte ki negatív érzelmeit a hazaiak felé – félreérthetetlenül, primitíven.

Di María „műsora” 1.15-től indul

Ezek után nem csoda, hogy az Old Trafford kanyarja legszívesebben meglincselte volna a játékost, ment a kétujjas mutogatás (a szigetországban ez a kinyújtott középsőujjal egyenértékű), a tömeges szitkozódás és a söröspalack dobálás. Ez utóbbira azért ritkán van példa a United stadionjában, szóval Di Maríának a suttyó viselkedésével sikerült a legrosszabbat kihoznia a tribünből.

Ehhez képest még ő volt az, aki egy behajított sörösüvegből ivott, s mutogatta a palackot a játékvezetőnek, hogy a bunkó szurkolók bántják. (Az egész igazából picit hasonlított José Mourinho kiselőadására, aki a Juventus elleni, megérdemeltnek nem mondható 2-1-es MU-győzelem után heccelte az őt kifütyülő közönséget, tenyerével kagylót formázva, s azt a füléhez tartva, mondván: „Most szidjatok, tetvek!”)

Fotó: metro.news


Viszonylag nehéz lenne kulturált indokot találni Di María magatartására, ő mégis megpróbálta. A goal.com idézi a futballista Cadena Cope rádiónak adott nyilatkozatát.

Az első pillanattól kezdve pfújoltak, de várható volt ez a fogadtatás. Már elmondtam korábban, s csak megismételni tudom: egy rossz szót sem mondtam a manchesteriekről és a klubról. Nekem egyedül az edzővel volt problémám, amikor itt játszottam

– magyarázta.

Gondolatmenete rögvest megbicsaklik, hiszen ha annak idején csak az őt 2014-ben Manchesterbe hozó Louis van Gaallal volt problémája, amiért nem játszatta, akkor miért kellett ország-világ előtt trágár kirohanást rendeznie a szurkolókkal szemben, akik őt kifütyülték? Ha az edzőn kívül senkit sem tart bűnösnek Manchesterben, miért heccelte fel a közönséget oly mértékben, hogy azért az UEFA szinte biztosan büntetést fog majd kiszabni a klubra? Erre Di Maríának nincs válasza, ő igazából csak ki akarta engedni magából a feszültséget az első gól után – nincs itt többről szó.

Azt hittem jobb a kapcsolata az angol drukkerekkel. Egy kicsit ideges volt, higgadtabbnak kellett volna maradnia az első félidőben, de a másodikban már nem volt gond ezzel

– mondta róla Thomas Tuchel, a PSG trénere a mérkőzés után.

Az argentint 2014-ben brit rekordért, 59,7 millió fontért igazolta le a Manchester United, miután a Real Madriddal megnyerte a Bajnokok Ligáját. Összesen 27 meccset játszott a bajnokságban, egyszer sárga lapos eltiltás, háromszor sérülés miatt hiányzott, négyszer a keretbe sem fért be, egyszer pedig a kispadon csücsülte végig a mérkőzést. Három gólt lőtt és tizenegy gólpasszt adott, ami önmagában nem is olyan rossz, de egy rekordigazolástól mindenki többet vár. Most már tudjuk, hogy ő kizárólag Louis van Gaalban látja akkori hervatag játéka okát. S azt is, kin tartja ildomosnak kitölteni e felett érzett dühét. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás