Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megtalálták a tengerben Emiliano Sala repülőgépét

Megtalálták a tengerben Emiliano Sala repülőgépét

Sport & Szabadidő

Megtalálták a tengerben Emiliano Sala repülőgépét

Sport & Szabadidő

Promotions 23:32

Vasárnap késő este minden hírportál vezető hírben számolt be a fejleményekről.

A Premier League-ben szereplő Cardiff City január közepén szerződtette, klubrekordot jelentő összegért (a hírek szerint 17 millió euróért) a francia élvonalbeli Nantes játékosát, Emiliano Salát. A játékos január 22-én este még Nantesban tartózkodott, hogy elbúcsúzzon immár egykori csapatától, majd magánrepülőgépen Cardiff felé vette az irányt.

Az információk szerint a gépnek, amelyen a játékoson kívül csak a pilóta utazott, még aznap, közép-európai idő szerint este tíz óra magasságában kellett volna leszállnia Walesben. Ám a Guernsey-sziget partiőrsége fél tíz körül, tehát fél órával a tervezett leszállás előtt jelzést kapott, hogy a repülő a szigettől 15 mérföldre, északra, valahol a La Manche csatorna felett eltűnt.

A keresést már abba akarták hagyni, de több futballistának köszönhetően magánfinanszírozással folytatták és január 31-én bejelentették, hogy több olyan ülőpárnát is találtak egy franciaországi strandon, melyek a kisrepülőről származhattak.

Végül vasárnap este a kutatást vezető David Mearns az AP hírügynökségnek megerősítette, hogy megtalálták a gép roncsát. Emiliano Sala és David Ibbotson családját értesítette a rendőrség.

A Sky Sports információ szerint Sala és a pilóta, David Ibbotson is feltehetőleg elhunyt.

További részletekkel hétfőn szolgál a balesetet vizsgáló bizottság.

Borítókép: AS

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria