promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megtalálták a tengerben Emiliano Sala repülőgépét
Borítókép:  AS
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vasárnap késő este minden hírportál vezető hírben számolt be a fejleményekről.

A Premier League-ben szereplő Cardiff City január közepén szerződtette, klubrekordot jelentő összegért (a hírek szerint 17 millió euróért) a francia élvonalbeli Nantes játékosát, Emiliano Salát. A játékos január 22-én este még Nantesban tartózkodott, hogy elbúcsúzzon immár egykori csapatától, majd magánrepülőgépen Cardiff felé vette az irányt.

Az információk szerint a gépnek, amelyen a játékoson kívül csak a pilóta utazott, még aznap, közép-európai idő szerint este tíz óra magasságában kellett volna leszállnia Walesben. Ám a Guernsey-sziget partiőrsége fél tíz körül, tehát fél órával a tervezett leszállás előtt jelzést kapott, hogy a repülő a szigettől 15 mérföldre, északra, valahol a La Manche csatorna felett eltűnt.

A keresést már abba akarták hagyni, de több futballistának köszönhetően magánfinanszírozással folytatták és január 31-én bejelentették, hogy több olyan ülőpárnát is találtak egy franciaországi strandon, melyek a kisrepülőről származhattak.

Végül vasárnap este a kutatást vezető David Mearns az AP hírügynökségnek megerősítette, hogy megtalálták a gép roncsát. Emiliano Sala és David Ibbotson családját értesítette a rendőrség.

A Sky Sports információ szerint Sala és a pilóta, David Ibbotson is feltehetőleg elhunyt.

További részletekkel hétfőn szolgál a balesetet vizsgáló bizottság.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás