promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sorsszerű Böde-gól, már nyolc pont a Fradi előnye a Vidi előtt
Borítókép:  MTI
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Felébredt téli álmából a magyar első osztály futballközege – nem is akárhogy.

Felébredt téli álmából a magyar futball első osztálya. Mit felébredt, felriadt. Mint karácsonyi ajándékának elképesztő elánnal nekirontó kisgyermek, olyan vehemenciával kezdőtött az első tavaszi forduló, amely összességében már a tizenkilencedik. 

Rögtön egy MTK–Paks mérkőzéssel indult a móka, amelyen a frissen szerzett legény, Mohamed Remili ollózós gólja adta meg az alaphangot. S, ha már ilyen szép gólt szerzett a tolna megyei csapat színében futballozó játékos, csapata 2-1-re meg is nyerte az Új Hidegkuti Nándor Stadionban tartott találkozót. Azért érdemes egy pillantást vetni arra a bizonyos mozdulatra:

Szépségdíjas találat után, hatalmas meglepetés. Nem érdemes többet írni, mint az eredményt: MOL Vidi FC–Puskás Akadémia 0-3. Azért az első gól, amelyet a szlovák Jozef Urblík szerzett sem volt éppen Inzaghi-féle bekotort találat, íme:

Az est zárásaként a Groupama Arénában rendezték a Ferencváros–Budapest Honvéd találkozót. A vendégek célja egyértelmű volt, egyrészt minél inkább a pálya széle fele szorítani a Fradit, másrészt a lehető legkevesebb területet adni. A három belső védővel, védekezésben 5-3-2-es rendszert alkalmazva a Honvéd szépen, katonásan tette a dolgát. S a két, magyar szinten kifejezetten jó játékos, Danilo és David N'Gog révén még helyzetei is adódtak az első félidőben. A második játékrészre váltott a Ferencváros, sokkal több üres területbe mozgás, helycsere, pontosabb előre játék, az eredmény pedig számos kialakított helyzet és ezzel párhuzamosan Gróf Dávid-védés.

Aztán jött a slusszpoén. Érkezett az a Böde Dániel, aki az őszi idény végén szépen összerúgta a port Rebrovval, egy ideig arról is csiripeltek a madarak, hogy távozik. Nem így lett. Böde maradt, tisztességgel elvégezte az edzőtábort, majd beállt a Honvéd ellen, s hat perc után győztes gólt szerzett. Utána pedig olyan önkívületi állapotba került, hogy egy kisebb szöveges előadást tartott a Fradi-táborának. Gyanítjuk, nem valamelyik Ady-verset szavalta el vöröslő, erekkel dúsított fejjel.

A lényeg azonban az 1-0-s Ferencváros-győzelem, illetve az, hogy a zöld-fehérek riválisuk botlásának köszönhetően már nyolc ponttal vezetik a bajnokságot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás