promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Volt edzője könnyek között emlékezett az eltűnt Salára
Borítókép:  Twitter
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Nantes bajnokiján a 9. percben megszakította a meccset a játékvezető, hogy a futballisták és a tribün népe leróhassa tiszteletét az argentin csatár előtt.

Szerdán több olyan ülőpárnát is találtak egy franciaországi strandon, melyek arról a kisrepülőről származhatnak, amivel Emiliano Sala visszatért Nantesból Cardiffba. Az argentin futballistát nemrégiben igazolta le az angol csapat, s csak a legfogfontosabb ügyeit szerette volna elintézni korábbi állomáshelyén, s már repült is vissza új állomáshelyére. Soha nem érkezett meg, gépe szinte biztosan lezuhant valahol a La Manche fölött.

Az FC Nantes szerda este a Saint-Étienne-t fogadta a Stade de la Beaujoire-ban francia bajnokin. A mérkőzés előtt a Nantes tábora oriási drapériát feszített ki Sala arcképével. 

Forrás: mirror.co.uk


0-0-nál, a kilencedik percben a játékvezető sípjelére megállt a játék, a futballisták a szurkolókkal együtt vastapssal emlékeztek meg a 9-es mezben játsszó Emiliano Sala-ról. A labdarúgót ugyan még nem nyilvánították halottnak, ezért nem volt klasszikus értelemben vett gyászszünet, de már tizenegy napja nem adott életjelet magáról.

Forrás: centre.lanouvellegazette.be


A megemlékezés eléggé megviselte a hazaiak edzőjét, Vahid Halilhodzicsot. A 66 éves bosnyák tréner könnyes szemmel figyelte a történteket, majd visszahuppant a székére, s elpityeredett.

Az edző 1992-ben megsebesült Mostarban a dél-szláv háború idején, majd el is kellett menekülnie hazájából, de volt játékosa elvesztése legalább olyan mélyen érinthette, mint a régi seb.

- Valószínűleg ez volt életem legnehezebb mérkőzése, amire fel kellett készülnöm. A csapatom remekül viselkedett, el is mondtam a játékosaimnak, mennyire büszke vagyok rájuk. Soha nem felejtjük el Emilianót, kivételes srác. Remélem, hogy a fiúk hamarosan újra fognak mosolyogni

- mondta újságíróknak a lefújás után a tréner.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás