promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Détári Lajos: Amit Dárdai mondott, azt én tíz éve szajkózom
Borítókép:  MTI
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egykori válogatott labdarúgó újra szerepet vállalna a magyar labdarúgásban.

Rövid, de annál több velős gondolatokat tartalmazó interjút adott Détári Lajos a Ripostnak. A 61-szeres magyar válogatott játékos jelenleg nem vállal szerepet a magyar labdarúgásban, de mint mondta, szívesen dolgozna. 

„Szeretnék gyerekekkel foglalkozni, létrehozni a Détári focisulit. Egyetlen gond, hogy Budapesten nincs olyan létesítmény, ahol elkezdhetnénk. Amit Dárdai Pál most mondott, azt én tíz éve szajkózóm: a 6-12 éves gyerekekkel kell foglalkozni” – mondta a bulvárlapnak. Détári ezzel utalt Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzőjének többször hangoztatta gondolatára, miszerint a futballoktatást be kell vinni az általános iskolába, illetve az említett korosztályra kiemelt hangsúlyt kell fektetni.

„Amit abban az időszakban (utalt Détári a 6-12 éves korra) nem tanulnak meg, azt nagyon nehéz lesz fejleszteni” – tette hozzá, egyúttel megjegyezte, hogy olyanoknak kellene foglalkozniuk gyerekekkel, akik meg tudják mutatni számukra a technikai feladatok. Arról is beszélt, hogy a Pro-licences (legmagasabb edzői képesítés megnevezése Magyarországon) trénereket az utánpótlásba kellene irányítani.

A Magyar Labdarúgó Szövetség legutóbb (újra) felállított szakmai bizottsága, amelyben Dárdai Pál és Szabics Imre is helyet kapott, épp a 6-12 éves korosztály tehetséggondozásáról beszélt. Ezzel kapcsolatban Détári megjegyezte: „Kicsit rossz irányba mentünk el. Dárdainak, Lőwnek és Szabicsnak megvan a saját munkája, ők nem nagyon érnek rá arra, hogy a magyar labdarúgás problémáit megoldják. Azokat az embereket kell megtalálni, akik itthon vannak. (...) Annak idején sorra engedték külföldre a magyar labdarúgókat. Az volt a cél, hogy ha évek múltán hazatérnek, a tapasztalatokat itthon hasznosítsák. Nagy Anti, Kiprich Józsi, Kovács Kálmán, Vincze Pilu és még sorolhatnám a neveket. Közülük ki dolgozik most a magyar labdarúgásban?”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás