promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tömegbunyó: Nurmagomedov kilenc, McGregor hat hónapos eltiltást kapott
Borítókép:  sbnation.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az októberi Las Vegas-i mérkőzésen elszabadultak az indulatok, ezért bűnhődik a két MMA-sztár. Mindketten reagáltak a döntésre.

Súlyos pénzbüntetést és eltiltást kapott Conor McGregor és Khabib Nurmagomedov. A két ketrecharcos tavaly október 6-án csapott össze az UFC könnyűsúlyú vb-címéért, a mérkőzést az avar etnikumú orosz sportoló nyerte fojtással.

Ezután azonban éktelen haragra gerjedt, s kiugrott az oktagonból, hogy elagyabugyálja McGregor stábját. Állítása szerint őt, apját és a vallását is folyamatosan szidták, ezért akart elégtételt venni. A tömegbunyó során az ő stábjából beugrott valaki a küzdőtérre, s McGregort kezdte püfölni. Nehezen sikerült lecsillapítani az indulatokat, de ahogy mi is írtunk róla, Dana White, az UFC első embere rögtön a meccs után közölte: kemény következményekkel kell majd szembesülnie a feleknek.

Mivel a mérkőzés Las Vegasban volt, a nevadai sportbizottság (NSAC) hozott döntést. A bizottsági meghallgatásokon egyikük sem vett részt. Az ír fenegyereket 47 ezer dollárra büntették meg, és hat hónapig nem küzdhet. McGregor Twitteren iróniától mentesen megköszönte az NSAC-nak, hogy nem kapott súlyosabb ítéletet.

Mivel Nurmagomedov lépett fel támadólag a meccs lefújását követően, ő járt rosszabbul. A bizottság kilenc hónapra tiltotta el a sporttól, és 470 ezer dolláros büntetésre ítélte. Amennyiben részt vesz egy erőszakellenes kampányban, három hónappal csökkentik az eltiltást. A pénzbeli részt a kétmillió dolláros pénzdíjából vonják le, amit az októberi meccsért kapott.

„A politika örök” – Nurmagomedov csak ennyit írt ki Twitteren az ítéletre reagálva, majd Instagramra kitett egy fotót, amin alszik, s csak ennyit írt hozzá: „Majd ébresszetek fel, ha vége ennek az egésznek.”

Menedzsere, Ali Abdelaziz a pénzbírságok közti különbséget igazásgtalannak tartja, s azt mondta Ariel Helwani MMA-szakírónak, hogy Las Vegasban szinte biztosan nem fog többé fellépni az orosz. Stábjából többen is 12 hónapos eltiltást kaptak, és néhány tízezer dolláros büntetést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás