promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
 Összejött a Djokovic – Nadal döntő
Borítókép:  Djokovic ellen szettet is alig tudtak nyerni az elődöntőben. / Fotó: Australian Open
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az első és második kiemelt az Australian Open fináléjában feszülhet újra egymásnak.

A tenisz rajongóknak megvan a vasárnap délelőtti program, mivel összejött a papírorma, az álomdöntő, mivel Novak Djokovic és Rafael Nadal küzdhet majd meg egymással, hogy valamelyikük a magasba emelhesse az Australian Open serleget.

Nadal csütörtökön játszotta le a maga elődöntőjét, a görög Tsitsipas ellen, aki fantasztikusan agresszív játékkal győzte le Roger Federert 3-1-re. Lehet így elvett egy klasszikus párosítást a nézőktől, de igazából ezen az elődöntőn egy Federer se tudott volna mit kezdeni a spanyollal, olyan bomba formában volt. Hiába az eddigi jó játék, Tsitsipas 6-2, 6-4, 6-0-val lett kiejtve.

Tsitsipas vagy idén, vagy jövőre, de ő lesz az első görög származású Grand Slam döntős, vagy győztes. Nagy reménység, aki ha továbbfejleszti magát, fantasztikus eredményeket érhet el. Ez már csak rajta múlik, meg hát most még azon is, hogy egy Nadal és Djokovic végre elfáradjon, de most még nem igazán akarnak.

Djokovicnak tudjuk mennyivel volt nehezebb dolga? Annyival, hogy szegénynek egy nappal később kellett pályára lépnie. Elődöntős ellenfele Lucas Pouille szettet is alig bírt nyerni a szerb ellen, aki 6-0, 6-2, 6-2-re verte meg.

Tehát a vasárnapi döntőt így a 14-szeres Grand Slam-győztes Djokovic és a 17-szeres GS-bajnok Rafael Nadal játssza, ami 9.30-kor veszi kezdetét magyar idő szerint.

Mindketten bomba formában vannak, és képtelenség megmondani, melyikük és húzhatja be a végén ezt a meccset. Lehetne ezen kalkulálgatni, hogy a fáradtság, vagy, hogy Nadal egy nappal többet pihent, de ez nem jelent semmit, mert ma a szerb másfél órát se játszott. Annyi talán benne van a levegőben, hogy Djokovic könnyebben meginoghat, ha nem koncentrál rendesen. A szerb Shapovalov és az orosz Medvedev ellen is veszített szettet, míg Nadal szett veszteség nélkül jutott el a döntőig.

Annyi biztos, hogy hajszálnyi fog dönteni kettőjük között, a szakértők pedig simán jósolnak egy öt szettes meccset. Én ezt senki helyében nem indulnék el megtenni a fogadóirodáknál, mert ez lesz az a teniszmérkőzés, aminek valóban képtelenség megjósolni a végkimenetelét.

Az örökmérlegen amúgy 27-25-re vezet Djokovic. Meglátjuk, hogy a spanyol zárkózik fel, vagy a szerb tud jobban meglépni ebben kicsit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás