promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Australian Open-döntőt játszik Babos Tímea
Borítókép:  m4sport.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Francia párostársával tavaly megnyerték a tornát, pénteken megvédhetik a címüket.

Tavaly egy tajvani-kínai, idén egy amerikai duó állta Babos Tímea és Kristina Mladenovic útját az Australian Open elődöntőjében, idén a Brady-Riske kettős. Az amerikaiak nem kiemeltként kerültek a legjobb négy közé, ami Babosékra tett nagyobb terhet, hisz ők számítottak esélyesnek.

Nem jelentett nekik problémát ennek elviselése, rögtön a harmadik játékban el tudták venni az ellenfél adogatását. Az első szettben étből hét bréklabdát hárítottak, míg nekik négyszer nyílt lehetőségük rá, hogy elvegyék az ellenfelek adogatását, s a megfelelő pillanatban éltek is vele, 6:4-gyel húzták be az első játszmát.

A másodikat, s egyben a meccset tulajdonképpen a jó szervajátékuknak köszönhették: az első adogatásaikból közel háromszor annyi pontot tudtak gyűjteni, mint a Brady-Riske páros. Sokkal támadóbban léptek fel, mint a rivális kettős, ennélfogva nyerőből és ki nem kényszerített hibából is nekik volt több. Újfent a szett elején tudták elnyerni az ellenfél adogatását, egy 11 labdás játék végén, s ezzel tulajdonképpen a meccs is eldőlt. Az amerikaiak nem tudták utolérni a magyar-francia párost, mely 5:4-nél két játszmalabdához jutott, a másodikat ki is használta.

Nagyon-nagyon örülök, szerintem magas színvonalú mérkőzést játszottunk! Ők is hasonló stílusban teniszeztek, mint mi. Ma mi voltunk a jobbak! Örülök ennek, hiszen az egész mérkőzés alatt nagy volt rajtunk a nyomás, többször is nehéz helyzetbe kerültünk. De mindig szépen vissza tudtunk jönni. Nagyon várjuk a pénteket, az újabb Grand Slam-döntőt! Természetesen készülök már a fináléra és már az azt követő versenyekre is

- nyilatkozta honlapjának a soproni teniszező.

Babos Tímea női párosban négyszer, vegyes párosban kétszer döntőzött eddig Grand Slam-tornán, és tavaly Melbourne-ben tudott először győzni.

A pénteki döntőben Babosék a Stosur, Csang Suaj (ausztrál, kínai)-Strycová, Vondrousová (cseh) meccs győztesével játszanak.

(Gaba)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás