promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aggasztó térképet mutattak a meteorológusok, igen magas értékek vannak rajta, az időjárási kavalkád minket sem kerül el
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jövő héten időjárási kavalkád lesz, egymás után érkeznek majd a frontok, és ez még nem minden.

Egyelőre még nyugodt marad az idő, de a meteorológusok már jelezték a jövő heti időjárással kapcsolatban, hogy egymást fogják követni a frontok, ezáltal egy időjárási kavalkád lesz hazánkban, de némi melegedés is várható. Az első front már hét elején meg fog érkezni, a következő pedig csütörtökön érkezik; de akkor rögtön kettő is követi majd egymást szorosan, emiatt pedig csapadékos idő lesz, és viharos szélre is számítani kell.

A meteorológusok egy aggasztó térképet is mutattak a legfrissebb előrejelzésben, ugyanis az már 4 nappal korábban jól látszik, hogy az ország mely területein várhatók viharos, 60-70 km/h-t is meghaladó széllökések. Hangsúlyozták, hogy ha 4 nappal korábban ilyen magas értékeket mutatnak a jelzők, akkor azt tényleg komolyan kell venni, de egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen nagy szél lesz csütörtökön.

(Fotó: OMSZ)

Vasárnap éjszaka átmenetileg megnövekszik a fátyolfelhőzet felettünk, emellett főként az Északi-középhegységben és annak előterében rétegfelhőzet, zúzmarás köd képződhet. Csapadék nem várható. A Dunántúl északi felén megélénkülhet a déli szél, másutt gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -11 és -6 fok között alakul, a vastagabb hóval borított tájakon, valamint a fagyzugokban ennél hidegebb lesz, a szeles északnyugati részeken viszont kissé enyhébb lehet az idő.

Hétfőn a köd, rétegfelhőzet kiterjedése északkeleten lassan csökken, másutt fátyolfelhők zavarják, majd egyre inkább szűrik is a napsütést. Az északnyugati, északi részeken késő délutánra be is borulhat az ég. Csapadék késő estig még nem várható, de ekkor ónos eső, eső már előfordulhat északnyugaton. A délies szelet élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között várható, de a felhősebb, párásabb északkeleti területeken ennél hidegebb is lehet.

A jövő heti időjárással kapcsolatban bővebb tájékoztatást kaphattok az OMSZ videójából:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás