promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hideg sarkvidéki levegő közeleg felénk, komoly lehűlésre kell készülni
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jelentős változás áll be hazánk időjárásában.

Egyelőre még marad velünk a melegebb, száraz idő, de ez hamarosan meg fog változni, ugyanis a meteorológusok radarján már megjelent az a hideg, sarkvidéki levegő, ami egyenesen felénk tart, és ami a jövő hét elejétől komoly lehűlést fog okozni.

A napokban viszont csak a hajnali, reggeli órákban számíthatunk hideg levegőre, napközben felkúszik a hőmérséklet. Csapadék most még nem várható, de az említett front érkeztével jelentősen megnő az eső esélye is, ezzel kapcsolatban viszont az időjósok még nem tudták biztosra megmondani, hogy mennyi csapadékra kell számítani.

Szerdán a zártabb felhőzet területi kiterjedése csökken, de főként az északkeleti harmadban borult maradhat az ég. Másutt a párásság megszűnését követően sok napsütésben lesz részünk a többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Jelentéktelen eső, szitálás néhol nem zárható ki. A délies szél nagyobb területen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között változik, de a tartósan borult részeken ennél több fokkal hűvösebb lehet. Késő estére 10 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökre már az ország túlnyomó részén 20 fok feletti maximumok lehetnek, szombaton helyenként akár 28 fokot is mérhetünk majd, aztán a front előszele már vasárnap bekopoghat hozzánk, akkor már számítani lehet arra, hogy esetleg elered az eső.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás