promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Markáns hidegfront hoz enyhülést, vagy marad a forró strandidő? Végre kiderült, itt a nagy bejelentés
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az OMSZ 14 vármegyére adott ki veszélyjelzést a mai napra.

Pár napja még több helyen is óriási zivatar, felhőszakadás csapott le az országban, komoly károk keletkeztek. A hidegfront még igazi enyhülést sem hozott magával, ráadásul megint a nyári hőség vette át a főszerepet. Úgy tűnik, hogy ez egy ideig így is marad, ugyanis a következő napokban is igazi kánikulára kell számítanunk – örülhetnek azok, akik a Balatonon töltik a hétvégét.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzése alapján ma túlnyomóan derült, napos idővel számolhatunk, és szinte egyáltalán nem kell csapadékra számítani. Mérsékelt marad a délies légmozgás, de az Észak-Dunántúlon megélénkülhet egy kicsit a szél, előfordulhat egy-egy erősebb széllökés is.

A nappali hőmérséklet maximuma 29 és 34 között várható, ez késő estére 20 és 26 fok közé fog csökkenni.

Itt lehet megtekinteni a térképet:


Kép: met.hu (screenshot)

A meleg idő kicsit túlzásba esik hazánkban, ugyanis az OMSZ mára 14 vármegyére is 1-es fokozatú, citromsárga veszélyjelzést adott ki magas középhőmérséklet miatt: Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém, Zala vármegye érintett, így ezeken a területeken érdemes fokozottan figyelni erre.


Kép: met.hu (screenshot)

A met.hu videós időjárás-előrejelzéséből kiderül, hogy igazi strandidő lesz ma, forró szubtrópusi eredetű levegő áramlik be a Kárpát-medencébe, valódi kánikulára kell számítani hazánkban. Ez a hét további részében, illetve a következő hét elején is jellemző lesz, de akkor már pár helyen ismét lehet csapadékkal számolni – elvileg nem várható lényeges enyhülés, szóval ezek alapján velünk marad a 30 fok fölötti hőmérséklet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás