promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az egész országra kiadták a veszélyjelzést, a meteorológusok aggasztó hírt közöltek
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Piros, 3-as fokozatú veszélyjelzés van érvényben több vármegyében is.

A hőség miatt sokan egy kellemes hidegfrontra vágytak, ami enyhülést hozhat. Tegnap voltak olyan helyek, ahol már akár 37 fokot is mutathatott a hőmérő, így a hidegfront gondolata egészen kellemesnek hatott. Nos, most megérkezik, de az a baj, hogy nem kellemes időt hoz magával, hanem komoly veszélyeket, ugyanis rengeteg helyen heves zivatarokra kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon erőteljes gomolyfelhő-képződés lesz, általában szűrt napsütéssel. Nyugat felől több hullámban érkeznek zivatarrendszerek, amik keletre haladnak tovább. Heves zivatar, felhőszakadás, jégeső, károkozó szélrohamok és erős viharok jöhetnek, amik valóban komoly problémákat okozhatnak, így fokozottan oda kell figyelni.

A maximális nappali hőmérséklet 32 és 35 fok között alakul, az esti órákra ez 17 és 24 fok közé fog csökkenni elvileg.

Itt lehet megnézni a térképet:


Kép: met.hu (screenshot)

Az OMSZ ritkán ad ki piros, 3-as fokozatú veszélyjelzést, de most 5 vármegyére is megtette, ugyanis Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna vármegyében heves zivatar várható, amit erős szél és jégeső is kísérhet, ez pedig komoly gondot okozhat, így mindenképp érdemes felkészülni – az ország többi részén narancssárga, kettes fokozatú veszélyjelzés van érvényben szintén zivatar miatt.


Kép: met.hu (screenshot)

A met.hu videós időjárás-előrejelzése szerint kifejezetten mozgalmas, veszélyekkel teli helyzetre kell számítani. Előbb meleg nedves szállítószalag alakítja az időjárást, csütörtökön pedig hidegfront érkezik, így heves zivatar, felhőszakadás jöhet, ami átmeneti lehűlést hoz. Ez nagyjából 1-2 napig tart, pénteken megnyugszik az idő, hétvégére pedig ismét visszatér a kánikula, ami a következő hét elején is jellemző lesz:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás