promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csúnyán beront az eső, Magyarország egy része nagyon elázhat, ezeken a területeken várható csapadék - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elkövetkező napokban az előrejlezések szerint ilyen időre lehet majd számítani.

Az elmúlt időszakban olyan közepesen komfortos idő volt az ország legnagyobb részén, a tavaszt már régóta a bőrünkön érezzük, mégis nagyon sokszor voltak apróbb záporok és zivatarok az elmúlt napokban. Sokszor pedig ezek megzavarták a kis szabadidőnket, amelyet a kertben követtünk el. Az eső "fenyegetése" fokozódott az elmúlt napokban is, így most az a kérdés, hogy mi várható az elkövetkező időszakban.

És persze az is, hogy pontosan hol fog lecsapni az ég?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az előttünk álló napokat bizony most a változékonyság fogja uralni, erre kell tehát készülni rövidtávon. A Kárpát-medencét délnyugat felől érik majd el mediterrán ciklonok, és ez a változékonyság az ő hatásuk lesz majd. Így pedig több hullámban számíthatunk majd csapadékra, egyes vidékeken pedig kiadós mennyiség hullhat majd ránk. A napi hőingás sem lesz majd túl nagy, a fagyzugos részeken sem kell már fagyra számítani, tehát nem hűl le a levegő már ezeken a helyeken sem 0 fok alá.

Így elmondható az is, hogy a fagyos szentek nem is lesz annyira fagyos már.

Az OMSZ Youtube-videós előrejelzésében pedig minden további részletet megtudhattok arra vonatkozóan, hogy Magyarország melyik területeit éri el hamarabb, majd utóbb az eső, hol lehet több és hol kevesebb csapadék az elkövetkező időszakban, ami ellőtünk áll. A csadékzóna egyre jobban északkelet felé tevődik majd át, sok helyen már ezekben a pillanatokban is esik, részletek:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás