promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: őrületes fotó – erre már senki sem számított Magyarországon, és a vészjelzésre sem árt figyelni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az időjárás konkrétan megbolondult Magyarország északkeleti részén, és visszatért a tél.

Sokan feltehetik a kérdést, hogy hol van a tavasz? Hát Magyarország egyik része akár még a karácsonyfát is feldíszíthetné így áprilisban, mivel szakadó hó lepte meg az embereket. Hazánk északkeleti részére visszatért a tél, ráadásul vészjelzés is van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat is felkészített mindenkit, hogy hózáporok fognak lecsapni. Az északkeleti országrészben péntek éjszakáig több hullámban, változó intenzitással várható havazás, havas eső. Kiemelten Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye térségében (illetve Hajdú-Bihar vármegye északkeleti részén, a Bodrogközben, valamint nagyobb valószínűséggel Borsod keleti részén) síkvidéken 5 cm-t, lokálisan, illetve a Zempléni-hegységben péntek estig 10 cm-t is meghaladó friss tapadó, olvadozó hóréteg gyűlhet össze.

Húsvétkor már a túrázásra szoktak készülni az emberek, de most akár vissza is lehetne csatolni a sílécet. Ma délutántól, estétől a Bükkben és a Mátrában is havazásba válthat a csapadék, a magasabban fekvő részeken néhány cm-es hóréteg alakulhat ki.

Persze a kellemetlenség itt még nem ér véget. Az erős északi, északkeleti szél ma napközben a Bodrogközben és Szabolcsban hordhatja a havat. A légörvény tehát teljesen felborította Magyarország időjárást. Az egyik olvasói fotónkon is látni lehet, hogy olyan, mintha tél lenne az északkeleti részen, és nem tavasz,

Nagypénteken sajnos továbbra is felhős idő várható. Elsősorban a Dunától keletre kell csapadékra számítani, amely a hőmérséklet csökkenésével egyre több helyen ismét vegyes halmazállapotú lehet. Továbbra is északkelet felé haladva nő a hó valószínűsége. Az északnyugati szél veszít az erejéből, de a Dunántúlon még éjszakai is lehetnek élénk, olykor erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és +3 fok között alakul, szóval a fűtést továbbra is fel kell csavarni.

Nagyszombaton még mindig felhők lesznek Magyarország felett. Több helyen előfordulhat eső, záporeső, a hajnali órákban néhol havas eső is lehet. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali -2, +4 fokról délutánra csupán 4 és 10 fok közé melegedhet fel a levegő.

Közben az Időkép oldalán is érdemes szétnézni, hogy tért vissza a tél Magyarországra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás