promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: már tudjuk, mi ront ránk a következő 10 napban, annak még a nyáron is megisszuk a levét
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vasárnap egész napra ködbe burkolózik Budapest.

Az elmúlt napok szokatlanul meleg időjárása miatt hajlamosak lehetünk megfeledkezni arról, hogy csupán a tél közepén járunk. Lesznek még tehát zord és fagyos napjaink, farkasordító hideggel, de emellett persze most örülhetünk a váratlan meglepetésként szolgáló jó időnek, amely egy darabig még kitart.

Szombat estétől a köd, illetve a rétegfelhőzet terjeszkedik, és hajnalra már az ország nagy részén borult, párás, ködös időben lesz részünk. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb szitálás fordulhat elő. Gyenge marad a légmozgás – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű, a tartósabban derült részeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Vasárnap reggeltől a látási viszonyok javulnak, a rétegfelhőzet pedig dél, délnyugat felől egyre nagyobb területen feloszlik, így többfelé kisüt a nap. Naplementéig Budapest környékén és az Északi-középhegységben maradhat végig borult, párás az idő, és ott szitálás, esetleg gyenge eső is előfordulhat. A déli, délnyugati szél szinte országszerte megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között várható, de a tartósan borult helyeken ennél kissé hűvösebb, míg a szelesebb délnyugaton néhány fokkal melegebb lehet.

Ami a közeljövő kilátásait illeti, komolyabb lehűlés a következő 8–10 nap során sem látszik az előrejelzési számításokban, pedig a január eleje szokott a statisztikák szerint az év leghidegebb időszaka lenni.

A túl enyhe idő az évnek ebben az időszakában már kifejezetten káros mezőgazdasági szempontból, megzavarja a növények vegetációs ciklusát, ráadásul hideg hiányában a kártevők és kórokozók sem ritkulnak. Ha ez így folytatódik tovább, annak tavasszal és nyáron isszuk meg a levét, különösen akkor, ha a legmelegebb évszak ismét kegyetlen aszállyal párosul majd, mint tavaly.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás