promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hótakaró fogja borítani Magyarország egy részét szerda reggel, tapadó hóra több helyen is számítani kell
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tapadó hóra és vastagabb hótakaróra fogunk ébredni szerda reggel.

Múlt hétvégén több helyen is havazott Magyarországon, és bár a vékony hóréteg még a délelőtti órákban elolvadt, sokan örültek annak, hogy egy rövid időre kifehéredett körülöttük minden. Nem kell tovább várni a következő havazásra, kedd éjszaka több felé is várható havazás, Magyarország több pontján is tapadó hóra és hótakaróra fognak majd ébredni.

Az előrejelzések szerint kedd éjszaka borult lesz az ég, a csapadék reggelre érheti el az északkeleti tájakat. Sokfelé várható eső, de az Alpokalja térségében, illetve hajnaltól a Bakonyban havas eső, tapadó hó is előfordulhat, de csak a Soproni-, valamint a Kőszegi-hegységben alakulhat ki vastagabb hótakaró. Az északkeletire forduló szelet élénk, a Dunántúlon az északit erős, helyenként viharos közeli széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

(Fotó: OMSZ)

Szerdán marad a borult idő, de a Tiszántúl déli részein felszakadozhat a felhőzet, ott akár pár órás napsütés is lehet. A csapadékzóna főleg délutántól fokozatosan gyengül, egyre kevesebb helyen eshet. Több helyen megélénkül az északi, északkeleti, a Viharsarokban a déliesre forduló légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 3 és 8 fok között valószínű, de a délkeleti tájakon pár fokkal melegebb is lehet.

Alább pedig részletesebben informálódhattok hazánk időjárásáról az Országos Meteorológiai Szolgálat videójában:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás