promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: éjszaka fürgén pörögnek majd a gázórák, hideg lesz, és Magyarország bizonyos tájaira megérkezik az autósok rémálma
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fagy, vizes hóréteg és ónos eső is várható.

Szombaton Magyarország északi felén már csak épp, hogy fagypont fölé emelkedett a nappali hőmérséklet, sőt többfelé aprócska havazásnak is örülhettek az emberek. A déli tájakon mért 6–8 fok viszont az évszakhoz képest kellemesnek volt mondható.

Szombat estétől dél felől tovább vastagszik a felhőzet, emiatt borult idő várható. Főleg az ország déli felében és nyugaton eshet az eső, emellett a nyugati megyékben és a Bakonyban vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél az ország délkeleti felén megélénkül – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +4 fok között várható.

Vasárnap reggeltől eleinte sok lesz a felhő, majd lassanként szakadozottá válik a felhőtakaró, délutántól pedig nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Délelőtt délen még többfelé, délután már csak délnyugaton eshet az eső. Jobbára mérsékelt marad az északias szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.

Veszélyes időjárási jelenség ugyan Magyarország területén vasárnap éjfélig nem valószínű, de szombat este az érkező csapadékrendszerből az Alpokalja térségében átmenetileg havazásba válthat a csapadék, amelyből ideiglenesen 2 cm vizes hóréteg képződhet. A halmazállapot-váltás során rövid időre gyenge intenzitású ónos eső sem kizárt az említett területen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás