Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Heti időjárás: pokoli hőhullám közelít Magyarország felé – térképen mutatjuk hol lesz a legrosszabb a helyzet

Heti időjárás: pokoli hőhullám közelít Magyarország felé – térképen mutatjuk hol lesz a legrosszabb a helyzet

Időjárás

Heti időjárás: pokoli hőhullám közelít Magyarország felé – térképen mutatjuk hol lesz a legrosszabb a helyzet

Időjárás

BTP 17:17

Folyamatosan emelkedni fog a hőmérséklet Magyarországon, és csak később érkezik meg az enyhülés.

Aki most veszi ki a szabadságát egy kis nyaralásra, az jól fog járni, mivel folytatódik a meleg napsütéses idő. A baj csak az, hogy ez megint át fog csapni kánikulába, szóval nem a kellemes nyári meleg lesz, hanem az őrült hőség, amit nagyon sokan nem bírnak elviselni.

Az Időkép már össze is rakott egy térképet, ami megmutatja, hogy mi vár ránk csütörtökön – ezt ide kattintva éritek el. Ahogy látni lehet, Magyarország középső részén még a 39 fokot is simán átlépheti a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn sok lesz a napsütés, főleg az ország északkeleti, keleti harmadán, illetve a nyugati megyékben alakulhat ki zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14 és 20 fok között várható, míg a legmagasabb hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.

Kedden is sok napsütés várható, csak helyenként lehet zápor, zivatar. A minimumok 12 és 20, a maximumok 29 és 35 fok között alakulnak.

Szerdán és csütörtökön napos, csapadékmentes idő várható, és ekkor kell a legmelegebbre számítani. Szerdán a hajnali 13-21 fokról 31-36 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön a minimumok 15 és 22, a maximumok 33 és 38 fok között alakulnak, de ugyebár az Időkép beszámolója szerint Magyarország középső részén akár 39 fok is lehet. A felüdülés a következő napon jöhet.

Pénteken hidegfront érkezhet, emiatt felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A szél nagy területen megerősödik, helyenként - nem csak zivatar környezetében - viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 29 és 35 fok között valószínű, de a Nyugat-Dunántúlon ennél több fokkal hűvösebb, míg a Tiszántúl egyes részein több fokkal melegebb is lehet.

Szombaton és vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. A szél többfelé erős, akár viharos lehet. Szombaton a minimumok 15 és 22, a maximumok 24 és 30 fok között várhatók. Vasárnap a hajnali 14-20 fokról 25-30 fokig melegszik a levegő.

Borítókép: Profimedia