promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: fordulóponthoz érkeztünk – Magyarország bizonyos részein ismét nem szabad eltenni az esernyőt
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Közben a hidegfront miatt Budapest ismét felírhat magának egy szélrekordot.

Ugyebár egy hidegfront ismét betört Magyarországra, ami miatt sok felé alakultak ki viharok hazánkban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése szerint a János-hegyen 86 km/órás szelet mértek, ezzel pedig egy 2009-es Budapest belterületi rekord dőlt meg. Akkor 82 km/órás széllökés lett a június 20-ai csúcstartó.

a mai este folyamán az ország nagyobb részén derült vagy gyengén fátyolfelhős idő várható, de a Délnyugat-Dunántúlon több lesz a felhő, és ott elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Az északias szél mérsékelt lesz, de zivatar környezetében megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 19 fok között alakul.

Nem szabad eltenni az esernyőket a szerdai napon sem, mivel Magyarország bizonyos részein a nyakunkba szakadhat akár nagyobb csapadék is.

Az OMSZ előrejelzése szerint nyugat felől egyre több magasszintű felhőzet érkezik, általában többórás szűrt napsütés valószínű. Délutántól a Dunántúlon már alacsonyabb szinteken is növekszik a felhőzet, és késő délutántól, estétől nyugat felől egyre több helyen várható zápor, zivatar, majd eső is. Éjfél környékén már a Duna menti területeken is eshet. Szélerősödés csak zivatar körül lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű - inkább az Alföldön lesz melegebb.

És, hogy mi a nagy fordulópont? Bizony ma van a nyári napforduló, vagyis innentől egyre inkább rövidülni fognak a nappalok. Közben ahogy közeledünk a hétvégéhez, egyre jobban melegedni fog az idő, és a csapadék is visszaszorul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás