promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: hidegfront rázza meg Magyarországot, és amit magával hoz, abban nem lesz köszönet
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Senki se tud felkészülni arra, amit a hétvégi hidegfront hoz magával magyar földre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint pénteken éjszaka derült vagy fátyolfelhős lesz az ég, majd hajnalban északnyugatról hidegfront szakadozott felhőzete érkezik. A reggeli órákban helyenként egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél jobbára mérsékelt marad, de napkelte környékén Sopron térségében északnyugatira fordul, majd megerősödik a légáramlás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de az északi völgyekben pár fokkal hidegebb, míg Sopron környékén melegebb is lehet az idő.

Szombaton hidegfront szakadozott felhőzete vonul délkelet felé, ezért átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de alapvetően sok napsütés várható. Helyenként zápor, zivatar is előfordulhat, délután a délnyugati megyékben és az északkeleti határ mentén egy-egy heves zivatar sem kizárt. A reggeli óráktól az északnyugatira forduló szél nagy területen megerősödik, néhol viharos lökések is előfordulhatnak. Zivatarok környezetében is lehetnek átmenetileg viharos lökések. A csúcshőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.

Vasárnap a sok napsütés mellett gomoly-, illetve fátyolfelhők képződnek, legnagyobb számban az ország északkeleti harmadában. Általában száraz idő várható, de északkeleten egy-egy zápor előfordulhat. Többfelé megerősödik az északnyugati, északi szél. A hajnali 7, 15 fokról 23 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Részletes időjárás-előrejelzés az alábbi videóban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás