promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: kiadták a figyelmeztetést – erre kell készülniük az autósoknak szerdán
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem árt kicsit korábban kelni, vagy felkészülni a zúzmarás időjárásra.

Országszerte borult égre kell készülni kedd este, de ami a legfontosabb, hogy a Dunától keletre éjszaka zúzmarás köd is képződhet.

A keleti országrészben nagyon hideg lesz hajnalban: Miskolcon, Nyíregyházán és Debrecenben -5 fokig is süllyedhet a hőmérséklet. Szóval kialakulhat itt jeges zúzmara, ami megnehezítheti a korán kelő autósok dolgát. Ha tehetik, akkor fedjék be valamivel a szélvédőt, hogy ne fagyjon le teljesen.

Az északnyugati irányú szelet Sopron térségében és a Dunántúli-középhegység magasabb csúcsain időnként élénk lökések is kísérhetik, míg másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

Napközben is csak lassan javulnak a látási viszonyok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán az éjszaka képződött zúzmarás köd keleten helyenként tartósan meg is marad. A déli óráktól a keleti országrész kivételével fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén pár órás napsütés is valószínű.

A keleti, északkeleti határ közelében időszakosan gyenge havazás, másutt legfeljebb jelentéktelen hószállingózás fordulhat elő. Az északnyugati szelet nagy területen kísérhetik élénk, esetleg erős lökések, míg keleten végig gyenge marad a változó irányú légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában általában +2 és +7 fok között várható, de a tartósan borult, ködös keleti tájakon fagypont alatti maximumokat mérhetünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás