promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szélviharral robban be a havazás Magyarországra, 10 centiméter is hullhat az egyik országrészben - részletes időjárás-előrejelzés!
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elmondjuk, milyen időjárás várható az elkövetkező napokban.

Fordulatokban gazdag hetünk van az időjárás tekintetében, tegnapról mára a csapadékos-totyogós időt váltotta fel sokkal több napsütés, mint amelyben az elmúlt hetekben részünk lehetett.

Ám úgy tűnik, újabb fordulat jön majd, és ettől már nem is vagyunk távol.

Az Időkép előrejelzései szerint ugyanis csütörtökön újabb havazás jön, sőt, ónos eső és szélvihar is szerepel a palettán. Egy mediterrán ciklon érkezik majd térségünkbe csütörtökön hajnalban, a felszíni reggeli fagyok reggel ónos esőhöz vezetnek majd. Eshet Veszprém, Fejér, Tolna megy nagy részén, illetve elszórtan Pest, Zala és Baranya megyében is.

Délelőtt északon az ónos eső már át is vált hóba. Nyugaton és a halmazállapot-váltás határán 3 centiméter hullhat, míg az északi határ közelében 5-10 centiméterre is van kilátás. A magyasabb hegységekbeen a hegcsúcsokon 10-15 centiméter is hullhat

 

 

A Dunántúli- és az Északi-középhegység területén és környékén hófúvás is létrejöhet.

Az Országos Meteorológia szolgálat Youtube-csatornáján térképre vetítve is láthatjátok, hogy a nagy havazás előtt milyen idő várható majd szerdán:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás