promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: most igazi tavasz van, de a hétvégére minden megváltozik
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sajnos hétvégére visszatér a hűvös őszi idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint csapadékra abszolút nem kell számítani ma este, a déli szél is csak az Észak-Dunántúlon maradhat élénk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 11 fok között várható, az északnyugati megyékben lesznek a magasabb értékek, ugyanakkor északkeleten, a Nyírségben néhol fagypontig is lehűlhet a levegő.

Szerdán a vastagabb felhőzet a déli órákban a keleti megyéket is elhagyja, mögötte a nap nagy részében fátyolfelhős, napos idő várható, estefelé viszont már egyre inkább megvastagszik a magasszintű felhőzet, ebből viszont csapadék nem lesz.

A déli, délnyugati légmozgás sokfelé megélénkül, a Dunántúlon délutántól meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 21 fok között alakul, de az Alpokalján 22, 23 fok is lehet, míg északkeleten 15 fok körül maradhat a hőmérséklet.

Az Időkép közben arról számolt be, hogy boldog őszi napok után érkezik a lehűlés hétvégére. Vasárnap hajnalban -5 fokos fagy is lehet egy hidegfront miatt.

Szerdán ennek hidegfrontnak az előoldalán erősödik meg a délnyugati szél, ami csütörtökön többfelé viharossá fokozódik. Csütörtök délután a front csapadékrendszere már megérkezik az északi, északnyugati tájakra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás