Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Heti időjárás: a következő hétvégére visszatér a perzselő forróság

Heti időjárás: a következő hétvégére visszatér a perzselő forróság

Időjárás

Heti időjárás: a következő hétvégére visszatér a perzselő forróság

Időjárás

BTP 17:17

A hét elején még lehetnek frissítő zivatarok, de aztán folytatódik a standidő.

Változékony volt az időjárás a héten, és találkozhattunk elég erős viharokkal is, amiket olykor jégeső kísért. A hét elején még számíthatunk égdörgésre, de utána ismét beköszönt a kánikula. Lássuk, hogy mit jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése!

Hétfőn többfelé lehetnek felhőszakadással kísért záporok, zivatarok. Inkább a Dunántúl északnyugati felén kisebb a csapadék esélye. Estétől egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. A szél a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erősödhet meg, zivatarok környezetében akár viharossá is fokozódhat. A leghidegebb órákban 18-23 fok lehet, napközben 26-30 fokig melegszik a levegő.

Kedden, szerdán és csütörtökön napos idő várható, északkeleten fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar. Kedden hajnalban 13-19, a délutáni órákban 25-30 fok valószínű. Szerdán a hajnali 11-17 fokról délutánra 24 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Csütörtökön a minimumok 10-16, a maximumok 24-29 fok között alakulnak.

Pénteken, szombaton és vasárnap napos idő várható csapadék nélkül, és fokozatosan visszatér a forróság, és légmozgás se nagyon lesz. Pénteken a hajnali 11-17 fokról délután 25-30 fokig emelkedik a hőmérséklet. Szombaton  a leghidegebb órákban 12-18 fok várható, napközben 27-32 fokig melegszik a levegő. Vasárnap a minimumok 13-19, a maximumok 28-38 fok között alakulnak.

A mostani időjárást Pintér István fotójával zárjuk, aki a Balatonnál fotózott le egy nagyobb felhőszakadást. Holnap még kell ilyenre számítani, de kedden az ország nagy részén már stabilizálódik a légkör.

Borítókép: Profimedia