promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ne lőjön bakot! Mutatjuk, mikor érdemes nyaralni menni
Borítókép:  Pixabay
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ki ne járt volna már úgy, hogy a  nyaralását keresztbe húzta az esős, hűvös időjárás. Annak érdekében, hogy a várva várt pihenés ne torkoljon katasztrófába, adunk néhány tippet, hogy idén nyáron mikorra érdemes időzíteni a nyaralást.

Dávid Mihály nem tud melléfogni. A nyíregyházi mérnök évtizedek óta készít hosszútávú előrejelzéseket, számításai pedig ritkán tévednek. A szakember titka pedig nem más mint, hogy a bolygókat hívja segítségül. Pontosabban módszere azon alapul, hogy a légköri tényezők mellett, figyelembe veszi az égitestek tömegvonzó hatását is.

Nyilván azzal nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, nyáron bizony meleg lesz. Ennek ellenére mindannyian jártunk már úgy, hogy hirtelen beütött az időjárási krach, és tönkre tette az egész évben várt nyaralásunkat. Most eláruljuk, hogy mikor érdemes pihenést tervezni ebben a szezonban.

Az úgynevezett Dávid-naptár az esős májust is tökéletesen megjósolta. Így ha biztosra akar menni, akkor érdemes a szakember előrejelzésére hagyatkozni.

A júniusi időjárás eddig is kegyes volt hozzánk, de a hónap vége felé igazán bedurvul, hőségriadók és akár 35 fok vagy annál is melegebb várható. Habár a július eleje hoz némi enyhülést, azoknak sem kell kétségbeesniük, akik a nyár közepén terveztek nyaralni menni. Dávid Mihály szerint július közepétől egészen a hónap végéig a hőmérő higanyszála tartósan 30 fok feletti értékeket fog mutatni.

De ha esetleg a nyár vége felé menne egy picit pihenni, augusztus 20-ig bátran tegye meg. A kánikula addig egészen biztosan kitart, de a nagykabátra utána sem lesz szükség. Az enyhülés csupán annyit jelent, hogy maximum 26-27 fokot mérhetünk majd az utolsó napokban.

Ha már mutattunk álomhelyszíneket, megmutatjuk azt is, mely tengerpartokat kerülje el mindenképp.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás