promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Iszonyatos méregfröccsöt zúdítottak a magyar kommentelők az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalára, anyázásból is kijutott
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nyomdafestéket nem tűrő kifejezések is megjelentek, moderálni kellett.

Elképesztő düh özönlött az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook oldalára egy kissé mellément időjárás-előrejelzés miatt, pedig kevés olyan jó közösségi felület, és kevés ilyen laza társaság van, mint az OMSZ. A közösségi vihar azután kezdődött, hogy május elsejére az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a várható viharos idő miatt, aztán végül egy igazi tavaszi nap kerekedett a szombatból, sőt, az idei év egyik legmelegebb napja volt a munkaszüneti nap.

Ez volt a május elsejére kiadott előrejelzés:

Sokan pedig érezve a valóság és az előrejelzés közötti differenciát, úgy döntöttek, hogy véleményüknek hangot adnak a közösségi térben. 

Többen megjegyezték, hogy a csapadék-előrejelzésük teljesen megbízhatatlan, és jobb lenne, ha nem hülyítenék vele a polgárokat. Sokan a túlzott riogatásért pörköltek oda egy-két nem kellemes mondattal az időjósoknak. Egyesek a szervezet feleslegességéről írtak kommenteket, míg páran azt fejtegették, hogy a szomszédasszony biztosabb előrejelzést mond, mind az OMSZ.

Többen pedig azt is megjegyezték, hogy harckészültségbe helyzeték magukat, aztán végül 1-2 csepp eső volt a nagy zuhé helyett.

Az OMSZ közösségi oldalát most moderálni kellett, és a meteorológusok tegnap már az egyik posztban meg is jegyezték:

"a kiadott figyelmeztető előrejelzések NEM azt jelentik, hogy 100% valószínűséggel zivatarok, illetve csapadéktevékenység fog bekövetkezni! A veszélyjelzés célja, hogy a rendelkezésre álló előrejelzések, paraméterek alapján felhívjuk az ESETLEGESEN bekövetkező veszélyes időjárási helyzetekre a figyelmet!"

És mivel vasárnap anyák napja is volt, a sok anyázásra is reflektáltak némileg, mint a videóhoz készült posztban írják:

 

"Annak érdekében, hogy kerek legyen a történet, Mi is "anyáztunk" egyet a videóban!"

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás