promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Másodfokú riasztást is kiadtak – jobb, ha felkészülsz arra, ami pénteken rád vár!
Borítókép:  ARMIN WEIGEL / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pénteken több helyen várható eső, zápor, zivatar. A zivatarokat felhőszakadás, viharos széllökések és akár jégeső is kísérheti. Az Országos Meteorológiai Szolgálat első- és másodfokú riasztást is kiadott.

Pénteken alapvetően felhős idő várható, csak rövid ideig tartó napsütésre lehet számítani. A déli óráktól kezdve majd az egész ország területén lehet számítani esőre, záporra, zivatarra. Napközben a déli szelet sokfelé kísérik erős széllökések, a zivatarok környezetében viharos széllökések is várhatók. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható, esős nap miatt első-és másodfokú riasztást is kiadott.

Mint írják,

„a déli, kora délutáni óráktól kezdve előbb a Nyugat-Dunántúlon, majd késő délután, este a középső országrészben, éjszaka pedig már keletebbre is többfelé számítani lehet zivatarok kialakulására. Elsősorban a Dunántúl déli és középső részein hevesebb zivatarok is kialakulhatnak. A zivatarokat felhőszakadás (20-30 mm), viharos széllökések (70-90 km/h) és akár jégeső is kísérheti. Az ország nagy részén jelentős mennyiségű csapadékra lehet számítani, a felhőszakadások mellett péntek éjfélig a Dunántúl északi megyéiben is eső, zápor formájában 20 mm-t meghaladó csapadékmennyiség gyűlhet össze”.

A hajnali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás