Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Vasárnap még a hidegfront sem győzi le a nyári időt

Vasárnap még a hidegfront sem győzi le a nyári időt

Időjárás

Vasárnap még a hidegfront sem győzi le a nyári időt

Időjárás

Baranyecz János 17:17

Hidegfront érkezik, de nem lesz túl markáns, csupán néhány fokot esik vissza a hőmérséklet, a nyári időnek tehát még nincs vége – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat YouTube-csatornáján.

Az OMSZ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szombaton napközben túlnyomóan derült, száraz időben lesz részünk, majd késő délután az Alpokalján már erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és ott zápor, zivatar is kialakulhat. Éjszaka északnyugat felől tovább folytatódik a felhősödés, és főként a Dunántúlon további záporok, zivatarok alakulnak ki.

Vasárnap a szakadozott frontfelhőzet felettünk lesz, de emellett szinte mindenütt többórás napsütésre számíthatunk. Több helyen, de egyre inkább csak az északkeleti, keleti tájakon fordulhat elő csapadék.

Késő délutántól a Dunántúlon, vasárnap napközben már a keleti tájakon is északnyugatira, északira fordul a szél, és helyenként meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 25 és 32 fok között várható, délkeleten mérhetjük a magasabb értékeket.

Borítókép: Illusztráció / Photo by Dope Masters on Unsplash