promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zápor, zivatar, viharos széllökés – pár órára búcsút inthetünk a nagy melegnek
Borítókép:  illusztráció. Forrás: China Xtra via AFP.
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az éjszaka folyamán egy hidegfront éri el a Kárpát-medencét, ennek hatására többfelé várható csapadék, és felfrissül a levegő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Hétfő estig egyre nagyobb területen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, éjszaka már keleten is erősen felhős vagy borult lesz az ég. Estétől keleten és délen többfelé várható zápor, zivatar, másutt inkább tartós eső valószínű.

Kedd hajnaltól északnyugat, nyugat felől jelentősen csökken a felhőzet, kedd délelőtt a Dunántúlon, kora délutánig a keleti tájakon is megszűnik a tartós csapadék.

Több órára kisüt a nap, emellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből kedd délután elvétve nem kizárt futó zápor kialakulása.

Az északnyugati, északi szél estétől nagy területen megerősödik, egyes tájakon viharossá fokozódik. Kedd estére mindenütt jelentősen mérséklődik a légmozgás. Hétfő délután és éjszaka zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 20 és 25 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás