Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Szerdára is veszélyjelzést adtak ki – erre készülj fel

Szerdára is veszélyjelzést adtak ki – erre készülj fel

Időjárás

Szerdára is veszélyjelzést adtak ki – erre készülj fel

Időjárás

Promotions 16:32

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára vonatkozó veszélyjelzése szerint az ország nagy részén zivatarokra készülhetünk, amihez erős szél és jégeső társulhat.

Kezdetben erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap. A hajnali hőmérséklet 13 és 18, míg a nappali 22 és 27 fok között várható – írja szerdára vonatkozó előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

De ezen a napon sem maradunk csapadék nélkül: többfelé lehet eső, zápor, zivatar. Az OMSZ a várható zivatarok miatt szerda éjfélig elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ország teljes területére. 

„Az ország nagy részén (főként keleten és az ország északi részein) zivatar kialakulására készülhetünk (a Dunántúl nyugati szélén lehet a legkisebb eséllyel). A zivatarokat elsősorban holnap is felhőszakadás kíséri (30-50 mm csapadék), kisebb eséllyel 60-70 km/h feletti szél, illetve jégeső is társulhat hozzájuk”

– jelzi az OMSZ.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára vonatkozó veszélyjelzéséből kiderül, hogy elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat, illetve az intenzív záporoknak köszönhetően rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Borítókép: Ye Aung Thu / AFP