promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Remek munkalehetőségek várnak rád pénzügyi szakemberként Pécsen

Remek munkalehetőségek várnak rád pénzügyi szakemberként Pécsen

Helyi Hírek
Kategória fejléc

A pénzügyi szférában egyre jobb lehetőségek nyílnak meg a Mecsek lábánál, Pécsen. Egyrészt remek oktatási lehetőségek vannak, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara vagy épp a Penta Unió egyaránt az ország legnívósabb intézményei között található a maga területén. Ami pedig a munkalehetőséget illeti, már található a városban Big4 cég is – de a kis- és középvállalkozásoknál is bőven találni meghirdetett állásokat.

Kontroller, főkönyvelő, pénzügyi ügyintéző állások Pécsen

Kontroller, főkönyvelő, pénzügyi ügyintéző munkalehetőségek Pécs városában egyaránt bőven találhatóak – az aktuálisan meghirdetett pozíciókra pedig a pecsallas.hu oldalon is lehet jelentkezni. Érdemes kopogtatni és nézelődni a helyi vállalkozásoknál, a környékbeli önkormányzatoknál, a nagyobb multinacionális cégeknél (pl. EY).

Melyik irányba érdemes specializálódni?

A pénzügyi szférában számos irányba el lehet indulni. A nagyobb vállalatoknál a könyvelőtől kezdve a kontrollerig el lehet helyezkedni, de közgazdászként is dolgozhatunk, vagy akár a tudományos térben is találhatunk lehetőségeket. A mérlegképes könyvelői, számviteli végzettség, vagy adószakértői képesítések esetén pedig határ a csillagos ég, hiszen ezekre a munkákra mindig is szükség volt, van és lesz is.

Ami fontos, hogy keressünk egy szakterületet, ami érdekel és amihez van affinitásunk (pl. matek, számok, akkor számvitel vagy könyvelés, humán érdeklődés esetén valamilyen közgazdaságtudományi elemző stb. terület), és akkor a munkaerőpiacra is már egy specializáltabb tudással tudunk majd “kimenni”.

A legkapósabb pénzügyi szakmákat Pécsen is kitanulhatod

A jó hír, hogy Pécs városában bőséggel akadnak lehetőségeink. Amennyiben diplomát szereznénk, vagy felsőoktatási szakképzésen tanulnánk – ahol fél év hasznos szakmai tapasztalatot is szerezhetünk –, a helyi egyetemet csak ajánlani lehet.

Hazai és külföldi tanulók is jönnek ide nagy számmal a nívós képzési lehetőségek miatt. De ami a szakképzéseket, továbbképzéseket illeti, szintén erős a piac – a mérlegképes könyvelői végzettségek, adószakértői képesítések megszerzését szintén erős ismeretekkel és alapos tudással sajátíthatják el az itt tanulók.

Közgazdaságtudomány, pénzügyes szakmákat tanulni a 21. században igencsak megéri. Olyan fejlődő területről van szó, ami minden üzleti és államháztartási szereplő számára kötelező és alapvető fontosságú, ezért a jó szakemberek is nagyon kapósak – akár magas, átlagon felüli bérezéssel és egyéb juttatásokkal megspékelve alkalmazzák a munkaerőt. Nem beszélve a vállalkozási lehetőségekről, hiszen például könyvelőként szintén óriási perspektíva rejlik a potenciális ügyfélkört és lehetősége