Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kitálalt a MOL: valójában ezért nem lesz üzemanyag 200 benzinkúton

Kitálalt a MOL: valójában ezért nem lesz üzemanyag 200 benzinkúton

Helyi Hírek

Kitálalt a MOL: valójában ezért nem lesz üzemanyag 200 benzinkúton

Helyi Hírek

Promotions 11:11

A MOL beismerte: ez áll a háttérben.

Jövő héttől nagyjából 200 benzinkútnak nem fog üzemanyagot szállítani a MOL, ugyanis múlt hét szombaton egy meghibásodás történt a Duna Finomító egyik üzemegységében. A meghibásodás óta csak 60 százalékon működik az egység, a csökkent kapacitás miatt pedig nem tudnak elegendő üzemanyaggal ellátni az ország benzinkútjait.

A környéken többen is hallották a durranó hangot, ami a Finomító felől jött. A MOL arról tájékoztatta az RTL Híradót, hogy ez a bizonyos hang egy biztonsági rendszerből jött, ami a meghibásodás miatt lépett működésbe. A Duna Finomítóban az elmúlt hónapokban, két részletben végeztek karbantartásokat, és a probléma akkor keletkezett, mikor újra akarták indítani az üzemet. A hiba miatt azonban ezt le kellett állítani, és ez az oka annak, hogy az üzem csak 60 százalékon működik.

A MOL közölte, hogy az érintett üzem stabil állapotban van. Nem ütött ki tűz és munkások se sérültek meg. A hibáról tájékoztatták a környező települések polgármestereit, a javítás pedig elmondásuk szerint a végéhez közeledik. A MOL részben ezzel a hibával magyarázta azt, hogy hétfőtől nem szállítanak üzemanyagot 200 benzinkútra. A vállalat közlése szerint az ellátásbiztonság érdekében vezették be az átmeneti korlátozásokat.

A Független Benzinkutak Szövetsége azon a véleményen van, hogy a korlátozás miatt az érintett benzinkutak emiatt a végsőkig fogják korlátozni a tankolható mennyiséget, máskülönben be kell majd zárniuk, ha elfogy a készletük.

Borítókép: A kép illusztráció. Forrás: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria