Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megszólalt a hős óvónő, aki megmentette az allergiás kisfiú életét

Megszólalt a hős óvónő, aki megmentette az allergiás kisfiú életét

Helyi Hírek

Megszólalt a hős óvónő, aki megmentette az allergiás kisfiú életét

Helyi Hírek

Helmeczi Benjamin 12:12

Megszólalt az életmentő óvónő.

Perceken múlt a tragédia az Újpesti Aradi Óvodában, ahol az egyik kisfiú súlyos allergiás rohamot kapott. A gyermek életét az egyik óvónő mentette meg. Az ujpest.hu a Facebook-oldalán számolt be az esetről, de hírt adott róla a kerület polgármestere is, aki a városvezetéssel együtt néhány hónapja döntött arról, hogy minden tanintézményben készenlétben legyenek az úgynevezett Epipen-ek.

Az antiallergiás injekció működése egyszerű. Roham esetén a betegnek azonnal be kell adni, ezáltal a tünetek enyhülnek és elkerülhető a tragédia.

Az óvoda vezetője korábban tájékoztatott mindenkit arról, hogy a kisfiú még kórházban van, ahol megfigyelés alatt tartják, és vizsgálják. Errő azóta nincsenek új információk.

Az Újpest Média hétfő reggel az intézményben készíthetett exkluzív interjút a hős óvónővel, amelyben beszámolt róla, hogy mi is történt a kisfiúval.

„Ébresztésnél lehetett Dávidon észrevenni, hogy valami nincs rendben. Ödémás lett a szeme, piros volt a bőre, nagyon rossz közérzete volt. Mivel azonnal kiderült, hogy nem lázas, hívtam a kolléganőimet, hogy nézzék meg, és egyértelmű volt mindenki számára, hogy allergiás”

- fogalmazott Turóczi Ildikó, aki ezt követően az életmentés részleteibe is beavatta a riportert.

A pedagógussal készült exkluzív interjút az alábbi videóban nézhetitek meg:

Borítókép: Várai Mihály/Újpest Média