Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Rex Kutyaotthon Alapítvány - Ahol az álmok valóra válnak! (x)

Rex Kutyaotthon Alapítvány - Ahol az álmok valóra válnak! (x)

Helyi Hírek

Rex Kutyaotthon Alapítvány - Ahol az álmok valóra válnak! (x)

Helyi Hírek

Hirdetés 14:37

Magyarország egyik legaktívabb állatvédő szervezete - a 30 éves Rex Kutyaotthon Alapítvány – a napokban kezdte meg régóta tervezett országos állatvédelmi oktatóközpontja, a Felelős Állattartás Háza megépítését. Az épületben helyet kap majd az ország első kutyamúzeuma, valamint egy 120 férőhelyes előadóterem, ahol a jövő generációi interaktív módon ismerkedhetnek meg az állatokkal és a felelős állattartás alapjaival.

Rex Alapítvány telephelye, a két évtizede működő Rex Állatsziget nagy népszerűségnek örvend, a kutya- és cicaotthon, a minifarm, a vízivilág és a vadudvar számos gyermek és családi programnak ad teret.

Az idei jubileumi esztendőben a Rex Alapítvány egy újabb nagyszabású népnevelő projekt megvalósítását tervezi, melyet saját forrásból és állami támogatás híján állatbarát támogatók segítségével szeretne megvalósítani. 

A Rex Állatszigeten megépítendő Felelős Állattartás Háza egy olyan országos oktatóközpont, ahol a jövő generációi interaktív módon ismerkedhetnek meg az állatok szükségleteivel és a felelős állattartás alapjaival, valamint az állattartók rendszeres szakmai képzésben részesülhetnek. Az intézmény megépítése a Rex Alapítvány eddigi legnagyobb beruházása lesz, amely hasznos állattartási ismereteket nyújt majd a jövőben az ország minden részéből érkező felelős állattartók generációinak.

Ha a nagy álom megvalósul, a Felelős Állattartás Házában intézményesített keretek között elindíthatják a Felelős Állattartásra nevelés Nemzeti Programját, melynek keretében évente sok ezer növendék fogadását, valamint felelős állattartó és állatvédelmi szakember képzését tervezik. A tervezett Kutyamúzemban a kutyákkal és kutyatartással kapcsolatos ismereteknek egyedülálló gyűjteménye lesz elérhető a látogatók számára.

A Felelős Állattartás Háza névre keresztelt oktatóközpontot a Rex Állatsziget területének tóparti peremére álmodták meg, melynek kivitelezését két ütemben tervezik. 

Rendkívül hálásak vagyunk támogatóinknak, hiszen nélkülük elképzelhetetlen lett volna idáig eljutni. Az 1% felajánlások, illetve egyéb önzetlen segítségek nem csupán anyagi erőforrást jelentenek, hanem erkölcsi elismerést is. Mindkettő elengedhetetlen állatmentő missziónk folytatásához, és nagyban hozzájárul ahhoz is, hogy a Felelős Állattartás Háza megépülésével maradandót alkothassunk az állatvédelem és szemléletformálás területén. 

30 év az állatokért

A Rex Kutyaotthon Alapítvány, Magyarország egyik legrégebbi állatvédő szervezete, amely idén ünnepli 30. születésnapját. Bár a hétköznapokban az elhagyott, bajba jutott állatok sorsának megmentéséért küzdenek, hosszú távú céljuk a felelős állattartási kultúra megreformálása. 

Hisznek abban, hogy a szemléletformálást már gyerekkorban kell elkezdeni, melynek eredményeként a felnövekvő nemzedék felelős, tudatos állattartóvá válik majd.

Ennek szellemében működtetik és fejlesztik folyamatosan újpesti állat-és természetvédelmi központunkat az Állaszigetet, amely az ott működő állatotthon, minifarm, vízivilág és vadudvar révén számos gyermek és családi programnak ad teret. 

Mivel évek óta egyre több iskola látogat el a civil irányítású intézménybe, és egyre több felvilágosító előadásra van igény, kinőtték a jelenlegi oktatókabinet adta kereteket.  Mindenki nagy örömére, idén elkezdődött egy régi nagy álom megvalósítása: a Felelős Állattartás Háza megépítése, ahol családoknak, óvodai és iskolai csoportoknak egyaránt lehetőségük nyílik tematikus kiállításokon, interaktív bemutatókon keresztül, megismerni a felelős állattartás csínját-bínját. 

Dr. Király Péter a Rex alapítvány alapítója elmondta, hogy támogatók nélkül elképzelhetetlen lett volna idáig eljutniuk.

"Nekünk az 1% felajánlása, vagy egyéb önzetlen segítség nem csupán anyagi erőforrást jelent, hanem erkölcsi elismerést is. Mindkettő elengedhetetlen állatmentő missziónk folytatásához, és nagyban hozzájárul ahhoz is, hogy a Felelős Állattartás Háza megépülésével maradandót alkothassunk az állatvédelem és szemléletformálás területén."

A Rex Alapítvány csapata azért dolgozik, hogy minél több állat életét megmenthessék. "Az elmúlt 30 évben több mint 15.000 kutyát és macskát adtunk örökbe, közel 18.000 állat ivartalanítását támogattuk és mintegy 1,5 millió látogató vett részt oktatási- és családi programjainkon." összegezte az eddigi évtizedek statisztikáit Dr. Koleszár István, a Rex Állatsziget igazgatója. Hozzátette: "Missziónkat önzetlen állatbarátok támogatása élteti."

Kérjük, támogassa Ön is adója 1%-ával, vagy önkéntes munkájával a Rex Kutyaotthon Alapítványt!

https://rex.hu/hu/1-szazalek-felajanlas/

Adószámunk: 18015676-1-41 Bankszámlaszámunk: 10402283-22802398-00000000

Önzetlen segítségét szívből köszönjük a megmentett négylábúak nevében is!

A Rex Alapítvány munkájáról bővebb információt talál a rex.hu honlapon vagy keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén.

Cím: 1048 Budapest, Óceánárok utca 33., Tel.: 061 230 4080, Email: rexiroda@rex.hu

facebook.com/rexalapitvany

instagram.com/rexkutyaotthon

Borítókép: Profimedia - illusztráció