promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dagad a tabló-botrány: megszólalt az egyik édesanya, összefognak a szülők
Borítókép:  Wallpaper Cave
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Miután híre ment a PornHub-os tablónak, a veszprémi gimnázium elzárta azt. Elindult a küzdelem a diákok jogaiért, és a tabló visszaszerzéséért.​

Nemrég hírt adtunk róla, hogy az egyik vepszrémi középiskola, a Vetési Albert Gimnázium egyik végzős osztálya egy igen szokatlan, de rendkívül ötletes tablót készített magának, melynek dizájnját az egyik legnépszerűbb felnőttfilmes oldal ihlette.

A PornHub-os tablóról elsőként a 82nullanulla.hu írt, akiket később a gimnázium intézményvezetője levélben kért meg, hogy távolítsák el a tabló fotóját a honlapjukról; egyúttal tájékoztatták a portált arról, hogy a grafika eredete csak a cikk megjelenése után vált ismertté a tantestületben, így a tabló képét már nem csak az iskola honlapjáról tüntették el, de elzárták magát a tablót is.

Ez mélységesen felháborította a diákok szüleit, az egyik édesanya portálunknak beszélt arról, hogy értetlenül áll az iskola jogtalan döntése előtt.

„A gyerekeknek csupán az volt a céljuk, hogy egy emlékezetes tablót csináljanak. Olyat, amilyen még soha, senkinek nem volt”

Az édesanya elmondta, hogy a tabló terveire az osztályfőnök is áldását adta, még mielőtt azt elküldték volna a fotósnak. Amióta viszont fény derült a tabló dizájnjának eredetére, senki sem akar beszélni a róla.

„A tanárok nem akarnak róla beszélni. Most elzárták a tablót az iskolában, egyik üzletben, egyik boltban sem rakhatják ki. Most azon vagyok, hogy valahogy visszaszerezzük a tablót, és a gyerekeket is arra bíztatom, hogy álljanak ki magukért, nem szabad hagyni magukat”

A hölgy szerint a diákok mind elmondták otthon a szüleiknek, hogy milyen tablót fognak készíteni, és a tanároknak is megmutatták a tervet, de senkinek sem volt akkor ellenvetése.

„Nem értem, ha akkor senkinek sem volt ellenvetése, akkor a tanárok most mi jogon teszik ezt?! Adják oda nekem, én kiteszem az üzletbe. Ehhez nincs joguk! Még ha az iskola állná a költségeket, vagy nem mutatták volna meg előtte a tanároknak, de mindenki tudott róla, hogy fog kinézni a tabló, és nem az iskola fizette”

Az osztálytablókat, mint minden iskolában, a Vetési Albert Gimnáziumban is az osztálypénzből finanszírozzák. Abból az osztálypénzből, amit a szülők a gyerekeknek fizetnek be, hogy abból utazzanak el osztálykirándulásra, vagy abból állják például a szalagavató és a tabló költségeit. Magyarán az osztálytablók nem az iskola tulajdonát képzik, hanem a diákokét és a szülőkét. Emiatt megkerestük az intézmény vezetőjét, hogy megtudjuk, milyen jogon zárták el azt a tablót, amit jogszerint a diákok tulajdonát képezi. Cikkünk megjelenéséig azonban nem kaptunk tőlük választ.

Az édesanya most minden erejével azon dolgozik, hogy a diákok visszakapják a tablójukat, és ahogy fogalmazott, célja eléréséhez kész akár aláírásokat is gyűjteni, de először is beszélni fog a többi szülővel arról, hogy közösen álljanak ki a diákok jogaiért, és visszakapják a tablójukat.

„Ez egy nagyon híres és nagyon jó iskola. A lányom osztálya is egy nagyon jó, és nagyon összetartó kis csapat, csupa jóeszű, intelligens tanulókkal. A tanárokról is csak jókat tudok mondani, mindig mindenben segítettek a diákoknak. Éppen ezért nem is értem, hogy most miért így állnak ehhez a dologhoz. Ha már egyszer úgyis elmennek a diákok az iskolából, legalább ennyi jót adnának nekik”

FRISSÍTÉS: Ezek után kiderült, hogy nem csak a veszprémi iskolában koboztak el egy ilyen tablót. Két évvel ezelőtt az egyik nagy múltú pécsi gimnáziumban is készült egy PornHub-os tabló, amit még az osztályfőnök is engedélyezett. Ennek ellenére azt a tablót is elvették a diákoktól. Erről az egyik érintett diák mesélt nekünk, amiről az alábbi cikkben olvashattok:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás