promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarországon kertes házban laksz? Hatalmas büntetést kaphatsz, ha nem figyelsz oda erre
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon rengeteg mindenért kaphatunk büntetést, és sokszor nem is tudják az emberek, hogy milyen szabályt kellene betartani.

Még mindig tűzveszély van az erdőkben, szóval érdemes fokozottan figyelni. A statisztika szerint hazánkban az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza. Ugyebár a nem emberi figyelmetlenség miatti tüzek kialakulhatnak úgy, hogy például villám csap bele az egyik fába.

Bár az elmúlt hetekben elég sok eső esett, azonban állítólag ez sem jelent változást, hiszen az erdőkben le sem ér a felszínre, nyílt területen pedig a szél és napsütés órák alatt felszárítja.

Ilyenkor a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyeken is tilos tüzet gyújtani. A katasztrófavédelem honlapján ide kattintva tudjuk követni, hogy hol van éppen tilalom.

Jelenleg a Nébih két megyében (Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megye) rendelt el tűzgyújtási tilalmat a száraz időjárás miatt.

Közben a Pénzcentrum számolt be arról, hogy a kertben is érdemes odafigyelni, hogy ne legyen rendetlenség.

Van egy törvény, ami szerint az ingatlan tulajdonosa köteles a területet éghető hulladéktól és további hasznosításra nem kerülő száraz növényzettől mentesen tartani. A bírság nem kevés, hiszen 10, illetve 20 ezer forintról indul, és bizonyos esetekben akár a többmilliós összeget is elérheti.

Akkor főleg érdemes figyelni, ha nem vagyunk jóban a szomszédunkkal, mivel akkor ő elég hamar feljelenthet minket. Ugyebár az ellenőrök nem fogják végig járni a kerteket emiatt.

A bírság kiszabására a szabálytalanságot észlelő tűzvédelmi hatóság jogosult. Azt viszont fontos itt kiemelni, hogy a bírság megfizetése nem mentesít a büntetőjogi, illetve a polgári jogi felelősség, valamint a tűzvédelmi bírság kiszabására okot adó szabálytalanság megszüntetésének kötelezettsége alól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás