Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Itt a vége, eltűnik az Auchanból az, amit magyarok százezrei használtak eddig

Itt a vége, eltűnik az Auchanból az, amit magyarok százezrei használtak eddig

Helyi Hírek

Itt a vége, eltűnik az Auchanból az, amit magyarok százezrei használtak eddig

Helyi Hírek

Promotions 10:50

A cég közleményben jelentette be a változást.

Ennek a hírnek valószínűleg nagyon sokan örülni fognak, hiszen régóta téma már környezetvédelmi szempontból a műanyagzacskók számának csökkentése, egyáltalán a műanyag felhasználásának csökkentése.

Húsvét után eltűnik a magyarországi Auchan-áruházakból a zöldség-gyümölcs, illetve a pékáru leméréséhez és hazaszállításához használt műanyagzacskó, az úgynevezett rollbag - számolt be róla a cég közleménye alapján a Napi.

Így április 19-től a már eddig is kínált, környezetbarát csomagolóeszközökben vihetjük haza az árut. A vállalat így a fenntarthatósági stratégiájának megvalósításában is hatalmas lépést tesz ezzel a változással. A magyar piacon amúgy még egyetlen lánc sem lépte meg ezt.

A gurigáról leszedett, majd utána általában egyszer használatos műanyagzacskók 200 év alatt bomlanak le, így pedig hihetetlen környezetszennyezést okoznak a környezetünkben. A világstatisztikák szerint amúgy az óriási mennyiségű, legyártott műanyag kétharmadát csupán egyszer használjuk.

A rollbagek helyett így majd a nevezett időpont után a zöldség- és gyümölcsosztályokon többször használatos táskákat és Retasakokat, illetve 100 százalékban lebomló, komposztálható, biológiai alapanyagokból készült környezetbarát zacskókat használhatunk majd. A pékárukat pedig mosható és többször használható biopamut, illetve 100 százalékban papírból készült tasakokban vihetjük haza.

Borítókép: Profimedia / Illusztráció

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria