promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megváltoztatták a kinézetét és a nevét a magyarok egyik kedvenc termékének - az is kiderült miért
Borítókép:  Pixabay / Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A termék országunkban januártól szerepel majd új néven az üzletekben. 

A termék forgalmazó cége több felmérés alapján döntött úgy, hogy átnevezik azt. A fogyasztók döntő többsége úgy gondolja, hogy az Uncle Ben's elnevezés rasszista sztereotípiákat és egyenlőtlenséget közvetít. 

A márka a továbbiakban Ben's Original néven fog majd megjelenni az üzletekben.

Már lassan két éve eldőlt, 2020-ban, hogy megváltozatják az eredeti nevet. A folyamat azóta már el is kezdődött, de hazánkban csak most januártól láthatjuk majd új címkékkel a márkát a polcokon. 

A kritikusok úgy vélekednek, hogy a logón bemutatott fehér inges, fekete csokornyakkendőt viselő férfi kiszolgáló szerepben mutat be egy afroamerikai embert

- szerintük ez ma már nem elfogadható a kulturális elvárások keretein belül. Így tehát végül úgy döntöttek, hogy a férfi képét leszedik és a nevet megváltoztatják, de az egyszerűen felismerhető narancssárga szín és a betűtípus is marad.

Az Uncle Ben's nem az egyetlen olyan márkanév manapság, amit az Egyesült Államokban manapság megváltoztattak: többek között például az Aunt Jemima nevezetű juharszirupot is átkeresztelte a Pepsi. A Ben's Original úgy nyilatkozott, hogy szerintük a márka új neve összhangban áll törekvéseikkel a nyitottabb és elfogadóbb jövő kialakításához.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás