promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rusvai Miklós aggasztó kijelentést tett, ennél rosszabb hírt nem is kaphattunk volna
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

2022 elhozza az ötödik hullámot.

Úgy tűnik, Magyarország nem tudja megúszni, hogy ne érje el az omikron variáns. Ráadásul a koronavírus új mutációja fogja elhozni hazánkba a járvány ötödik hullámát – erről beszélt Rusvai Miklós pénteken az ATV-ben.

A virológus szerint az omikron az eddigi csúcstartó, hiszen több mutációja van, mint eddig bármelyik variánsnak. Több, mint valószínű, hogy más tulajdonságai is vannak, mint a korábbi vírusváltozatoknak, de részletes tájékoztatást csak 1-2 héten belül, a hivatalos vizsgálatok után tudnak majd mondani a szakemberek.

A víruskutató szerint az ötödik hullám nagy valószínűséggel februárban éri el Magyarországot, és márciusban fog tetőzni.

Rusvai Miklós azt mondta, hogy az omikron által okozott fertőzések nagy többsége az Egyenlítőtől délre terjed, ahol a lakosság sokkal fiatalabb, mint Európában.

„A vírus ottani megbetegítőképességét összehasonlítani azzal, hogy ennek alapján mi várható Európában, ahol eleve sokkal öregebb a társadalom, nem lehet. De az biztos, hogy a variáns elér minket, és beindítja az ötödik hullámot”

– fogalmazott a virológus.

A Pfizer vezérigazgatója nemrég bejelentette, hogy a vállalat már dolgozik az omikron variánssal szemben hatékony vakcinán, amit 100 napon belülre ígért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás