promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csak a szerencsének köszönheti, hogy nem halt meg egy nő a Westendben
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Westend bevásárlóközpontban pont jókor voltak jó helyen az életmentők.

Az alapszintű újraélesztés tényleg egy olyan dolog, amit mindenkinek tudnia kellene. Ha ettől továbbra is félünk, akkor ideje újra elővenni Csuja Imre és a társai leckéjét. Ha erre a videóra gondolunk, akkor az még lehet segíthet is lenyugodnunk a feszült helyzetben.

Magyarországon továbbra is sokan halnak meg hirtelen szívhalálban, ha úgy érezzük nagy a baj, akkor kezdjük meg az újraélesztést saját magunk.

Egy 45 éves nőnek óriási szerencséje volt, aki kocogás után beült egy frissítőre a Westend egyik kávézójába. A hölgy minden előzetes panasz nélkül a semmiből esett össze.

Az szemtanúja volt egy szabadnapos orvos és egy tanuló mentőápoló is, akik rögtön a nő segítségére siettek és értesítették a mentőket. Megvizsgálták a beteget, akinél nem tapasztaltak légzést, így azonnal megkezdték az újraélesztést. Az életmentéshez a bevásárlóközpont elsősegélynyújtója is pillanatokon belül csatlakozott és együtt, több sokkot is leadtak a kihelyezett defibrillátorral.

Az Országos Mentőszolgálat a közleményében hozzátette, hogy időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően, a nőt végül stabil állapotban szállíthatták kórházba.

A nő ennél jobb kezekben nem is lehetett volna, de ha mi szúrunk ki egy ilyet az utcán, és más nem akar segíteni, akkor ne féljünk előléptetni magunkat életmentővé.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás