Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Csak a szerencsének köszönheti, hogy nem halt meg egy nő a Westendben

Csak a szerencsének köszönheti, hogy nem halt meg egy nő a Westendben

Helyi Hírek

Csak a szerencsének köszönheti, hogy nem halt meg egy nő a Westendben

Helyi Hírek

BTP 09:09

A Westend bevásárlóközpontban pont jókor voltak jó helyen az életmentők.

Az alapszintű újraélesztés tényleg egy olyan dolog, amit mindenkinek tudnia kellene. Ha ettől továbbra is félünk, akkor ideje újra elővenni Csuja Imre és a társai leckéjét. Ha erre a videóra gondolunk, akkor az még lehet segíthet is lenyugodnunk a feszült helyzetben.

Magyarországon továbbra is sokan halnak meg hirtelen szívhalálban, ha úgy érezzük nagy a baj, akkor kezdjük meg az újraélesztést saját magunk.

Egy 45 éves nőnek óriási szerencséje volt, aki kocogás után beült egy frissítőre a Westend egyik kávézójába. A hölgy minden előzetes panasz nélkül a semmiből esett össze.

Az szemtanúja volt egy szabadnapos orvos és egy tanuló mentőápoló is, akik rögtön a nő segítségére siettek és értesítették a mentőket. Megvizsgálták a beteget, akinél nem tapasztaltak légzést, így azonnal megkezdték az újraélesztést. Az életmentéshez a bevásárlóközpont elsősegélynyújtója is pillanatokon belül csatlakozott és együtt, több sokkot is leadtak a kihelyezett defibrillátorral.

Az Országos Mentőszolgálat a közleményében hozzátette, hogy időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően, a nőt végül stabil állapotban szállíthatták kórházba.

A nő ennél jobb kezekben nem is lehetett volna, de ha mi szúrunk ki egy ilyet az utcán, és más nem akar segíteni, akkor ne féljünk előléptetni magunkat életmentővé.

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria