promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Koronavírus-járvány: példátlan dolgot jelentett be Ausztria - náluk lesz ilyen a világon először, kötelezővé teszik az oltást
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szigorítást vezettek be Magyarország szomszédjában.

A Bloomberg-re hivatkozva írta meg a Portfólió, hogy Ausztriában jöhet a kötelező oltás februál elsejétől, ezt pedig az osztrák kancellár, Alexander Schallenberg jelentette be pénteken.

Hétfőtől pedig országszintű lezárás jön az országban a koronavírus-járvány terjedése következtében.

Az osztrákoknál az intézkedéseket azért hozták meg, mivel a az elmúlt napokban a fertőzöttek száma rekordmértékben emelkedett.

Ha sikerül végigvinni ezt az intézkedést, akkor Ausztria lesz az első olyan ország a világon, ahol széles körben kötelező lesz a koronavírus elleni oltás, nem csak azoknak, akiknél nagy a kockázat a víruskitettség szempontjából - írja a Portfólió.

Ausztriában az iskolák hétfőtől online oktatásra állnak át, csak a létszükségletű boltok lesznek nyitva. A lezárás 20 napig fog tartani. Az oltatlanok már most sem hagyhatják el az otthonaikat, csupán létfontosságú célokkal.

A pénteki bejelentés megelőlegezte az is, hogy csütörtökön 15 ezer új koronavírusos esetet jelentettek, ez pedig új rekordot jelentett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás