Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Bezárhatják a magyar benzinkutakat akár fél évre is, ha az üzemeltetők megszegik az új szabályokat

Bezárhatják a magyar benzinkutakat akár fél évre is, ha az üzemeltetők megszegik az új szabályokat

Helyi Hírek

Bezárhatják a magyar benzinkutakat akár fél évre is, ha az üzemeltetők megszegik az új szabályokat

Helyi Hírek

Promotions 15:15

A Magyar Közlönyben megjelent a részletes szabályozás a november 15-től érvényes, 480 forintos üzemanyagár-befagyasztásról.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, hogy a kormány november 15-től 480 forintra csökkenti a benzinárat. Ez azt jelenti, hogy ez a 480 forint lesz a benzin és a gázolaj árának felső határa Magyarországon.

Szombat este a Magyar Közlönyben megjelent a részletes szabályozás, ami többek között kimondja, hogy ha a benzinkút az előző három hónapban forgalmazott benzint és gázolajat, erre a következő három hónapban is köteles, és nem zárhat be magától. Viszont, ha két napnál tovább nem árulják a megjelölt üzemanyagokat, akkor kötelező üzemszünetet tartaniuk.

„Köteles üzemszünetet hirdetni az üzemanyagtöltő állomás üzemeltetője, ha a fogyasztókat az Árrendelet szerinti termékekkel kiszolgálni 7 napon belül nyitvatartási idejében összesen 48 órán keresztül nem tudja. Az üzemanyagtöltő állomás üzemeltetője más okból üzemszünetet nem hirdethet"

- áll a Magyar Közlönyben.

Azokra az üzemeltetőkre, akiket szabálysértésen kapnak, első körben 100 ezer forinttól 3 millió forintig terjedő pénzbírságot szabhatnak ki, ismételt jogsértésnél viszont egy naptól akár fél évig terjedő időszakra be is zárathatják az üzemeltető összes kútját.

Természetesen, ha ilyesmire kerülne sor, a bezárás idejére sem maradna benzinkút nélkül az adott körzet, ugyanis a rendelet kimondja, hogy ilyen esetben a bezárt kutak 30 kilométeres körzetében kijelölnek majd egy másik üzemeltetőt az üzemanyag-ellátás biztosítására, az épület és a tárgyi eszközök pedig ideiglenesen a kijelölt szolgáltatóhoz kerülnek, amely árulhatja majd a kúton található árukészletet.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt