promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
200 forintos jegyár a Fővárosi Állatkertben? Hatalmas kedvezmények az őszi szünet alatt
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Programokkal és látnivalók sokaságával, valamint jelentős kedvezményekkel várja látogatóit a Budapesti Állatkert az őszi szünet idején. Október 23-tól november 1-ig a 14 éven aluli gyermekek jelképes árú, 200 forintos jeggyel kereshetik fel a városligeti intézményt.

A most kezdődő őszi szünet kiváló alkalmat kínál közös családi programokra, például egy állatkerti látogatásra is. A Budapesti Állatkert ezért különleges kedvezményt kínál a családoknak erre az időszakra. Most szombattól mindenszentekig, azaz október 23-tól november 1-ig ugyanis a 14 éven aluli gyermekek jelképes árú, 200 forintos belépőjeggyel látogathatják a városligeti intézményt.

Az Állatkert azokra a családokra is gondolt, ahol a szünet ideje alatt a nagyszülők, vagy más, már nyugdíjas családtagok hoznák el a gyerekeket. Hiszem már október elején elkezdődött, és egészen november végéig tart az állatkerti Nyugdíjas ősz, amelynek keretében a 65 éven felüli, illetve nyugdíjas látogatók is jelentős kedvezményt kapnak.

Jegyeket a szokásos módon, a helyszínen is lehet váltani, ám az Állatkert arra biztatja látogatóit, hogy aki teheti, az interneten vásárolja meg a belépőjegyét, elkerülve az esetleges sorban állást a jegypénztáraknál. A szokásos jegytípusok mellett már most elérhető az online felületen a Nyugdíjas ősz kedvezményes belépőjegye, péntek estétől pedig az őszi szünet ideje alatt felhasználható 200 forintos jelképes árú gyermekjegy is.

Az őszi szünet idején rengeteg látnivaló is várja a nagyközönséget, annál is inkább, mivel az Állatkert szinte minden pontján cseperedő kisállatokat, kölyköket és fiókákat lehet látni. A legnépszerűbb jövevény továbbra is Samu, a kiselefánt, de sokan kíváncsiak a most másfél hetes zebracsikóra is.

Nem lesz hiány programokból sem: az őszi szünetben is naponta több állatbemutató, látványetetés, állattréning és egyéb érdekesség várja a közönséget, a fóka-mókától a sörényes hangyászok etetésén át egészen az elefántiskoláig.

A főbejárattal szemben az őszi szünet több napján további extra programok is lesznek: október 23-tól 26-ig, azaz szombattól keddig a NÉBIH gazdijogsi programja várja mindazokat, akik fontosnak tartják a felelős állattartást. Október 27-től november 1-ig a gyerekek kipróbálhatják a Kék ajtó titka állatkertes kalandjátékot, 27-én és 28-án pedig további állatkertes társasjátékokkal várja a családokat Bojti Anna, a Kék ajtó titka és az Éjszaka az állatkertben szerzője, valamint Marosvári Tamás és Milo Béla játéktervezők.

Az Állatkert látogatásához – a hatályos jogszabályok rendelkezései szerint – továbbra sincs szükség védettségi igazolványra. Az intézmény vezetése azonban azt javasolja a közönségnek, hogy a koronavírus világjárvány negyedik hullámára való tekintettel az állatházakban, beltéri bemutatóhelyeken lehetőleg viseljenek az orrot és a szájat eltakaró maszkot. A maszkviselés egyetlen helyen, a gyűrűsfarkú makiknál nemcsak kérés, hanem kötelező előírás azért, mert itt a közönség be is mehet az állatok közé.

Halloween az Állatkertben

A tulajdonképpeni Halloween, azaz mindenszentek előestéje előtt, október 29-én, pénteken este tartják meg az állatkerti Halloweent. Ezen a napon napközben az Állatkert a szokásos rend szerint működik, majd este bezár, 18 órakor pedig újra kinyit, már az állatkerti Halloweenre érkező látogatók előtt. Az éjjel 11 óráig tartó különleges hangulatú eseményen tűzzsonglőrökkel, tűztánccal és más tüzes produkciókkal, remek szelfi-, illetve fotótémát kínáló halloweeni installációval, családi tökfaragással, kézműveskedéssel, bátorságpróbával, rémmesékkel, boszorkányos arcfestéssel, boszorkánykonyhával, mécsesek ösvényével és vurstlival várják az érdeklődőket, és az is kiderül, hogy miért tartanak egyes állatokat rémisztőnek, vagy hogy a régi idők embere miért hozott bizonyos állatokat összefüggésbe a szellemekkel, vagy éppen a boszorkányokkal.

A jelmezben, arcfestéssel vagy töklámpással érkező 14 éven aluli gyermekek jelképes árú, 200 forintos jeggyel léphetnek be, mindenki másnak 5500 forint lesz a belépőjegy. Az Állatkert itt is javasolja az internetes felületen történő jegyváltást, hiszen a jegyek korlátozott számban érhetők el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás