promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pusztító kénfelhő csap le Magyarországra? Az OMSZ tiszta vizet öntött a pohárba!
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Veszélyes kénfelhő érkezésének híre terjedt el az interneten, de az OMSZ mindenkit megnyugtatott, hiszen egyáltalán nincs mitől félni.

Nemrég félelmetes gyorsasággal igázta le a világhálót a hír, hogy a La palma-i vulkánkitörés miatt hatalmas kiterjedésű, és nagyon magas koncentrációjú kén-dioxid felhő közeledik Magyarország felé, ami komoly légzőszervi megbetegedéseket okozhat, ezért mindenkinek azt tanácsolták, hogy maradjanak bent, és zárják be az abakokat, mert ez egy kiemelten veszélyes jelenség, amire felháborító módon még csak nem figyelmeztetett minket egyetlen hatóság sem – nos, most az OMSZ elárulta, hogy csupán rémhírről van szó, és egyáltalán nem kell aggódni.

„ISMÉT BEBIZONYOSODOTT HOGY A HÜLYESÉG GYORSABBAN TERJED MINT A FÉNY (VAGY A KÉN?)

Sajnos KÉNtelenek vagyunk ezzel foglalkozni, mivel már több forrásból is megkaptuk, hogy egy hatalmas SO2 felhő éri el az országot. Terjed egy bizonyos üzenet, hogy érkezik a pusztító SO2 felhő, ami a www.windy.com SO2 CAMS előrejelzésére hivatkozik. A rémhírből pár információ kimaradt, például hogy az SO2 érték az EGÉSZ légoszlopból származik, azért ilyen szép szemléletes. A magasabb légrétegeben sokkal több az SO2, de minél alacsonyabbra megyünk annál kisebb lesz, a felszínen tehát gyakorlatilag semmit sem érzünk majd belőle”

– írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ezek alapján tényleg nincs miért félnünk, hiszen hiába jön ténylegesen egy kénfelhő Magyarország fölé, mi semmit sem fogunk érezni belőle és nem lesz ránk hatással, így biztonságban vagyunk az OMSZ szerint – szóval nem szabad bedőlnünk ennek a rémhírnek.

Itt lehet megtekinteni az OMSZ teljes bejegyzését:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás