promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb sokkoló hír az autósoknak, tovább durvul a benzindráma!
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak, vészesen közeleg az 500 forintos átlagár.

Másról sem szólt az elmúlt egy hónap az autósok körében, mint a vészesen emelkedő üzemanyagárakról. Rossz hír, hogy továbbra sincs megállás: a holtankoljak.hu oldalon olvasható friss jelentés szerint ezen a héten is arra kell számítanunk, hogy tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak. Ez azt jelenti, hogy 

vészesen közelítunk az 500 forintos átlagárak felé a benzin és a gázolaj esetében is.

Mint írják, nem csak itthon találkozhatunk a problémával, az emelkedő tendencia nemzetközi viszonylatban is megfigyelhető. A Brent típusú olaj ára 12 százalékot emelkedett egy hónap alatt, ez azt jelenti, hogy mostanra már 83 dolláros árszinten mozog. A forint pedig nem tudja tartani magát, egy hónap alatt 5 százalékot gyengült az árfolyam, azaz már 311 forintot kell fizetnünk egy dollárért. 

„Mivel az OPEC országok úgy döntöttek, hogy nem emelnek a kitermelt olaj mennyiségén (annak ellenére, hogy a gazdaságok élénkülésével a kereslet nő), az olaj ára folyamatosan emelkedik, ezen a héten már a 83 dolláros szintet is átlépte. Így sajnos itthon is arra számíthatunk, hogy még tovább emelkedhetnek a hazai üzemanyagárak”

– olvasható a tájékoztatásban, ahol azt is szemléltetik, hogy jelenleg a 95-ös benzin ára literenként minimum 452,0 forint, maximum literenkénti ára 531,9 forint. A gázolajért minimum 461,0 forintot kérnek literenként, míg a maximum literenkénti ára 545,9 forint. 

Az átlagárak pedig jelenleg a következők.

  • 95-ös benzin: 483.0,- Ft / liter.
  • Gázolaj: 494.6,- Ft / liter.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás