Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tesiórán élesztette újra 17 éves diákját egy tanár

Tesiórán élesztette újra 17 éves diákját egy tanár

Helyi Hírek

Tesiórán élesztette újra 17 éves diákját egy tanár

Helyi Hírek

NF 14:54

Egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei iskolába kérték a mentők gyors segítéségét, miután tesiórán rosszul lett egy 17 éves fiú. A diákot a tanár élesztette újra, a mentőhelikopter stabil állapotban szállította kórházba.

Az esetről az Országos Mentőszolgálat számolt be Facebook-oldalán, mint írják, a 17 éves tanuló a tornaórán esett össze. A segítségére siető tanár rögtön megvizsgálta diákját, aki nem lélegzett. A pedagógus értesítette a mentőszolgálatot, akik az iskolához nem csak a legközelebbi esetkocsit, hanem a helyi orvosi ügyeletet és mentőhelikoptert is riasztottak. A pedagógust a mentők kiérkezéséig telefonon instruálták, közben a diákok az iskola defibrillátorát is odavitték a beteghez, akinek több sokkot is leadtak. 

„A perceken belül érkező mentők átvették, és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett. A mentők stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a fiút! Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk”

– olvasható a mentőszolgálat bejegyzésében.

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány honlapján olvasható, hogy vészhelyzetben csak az emberek 10 százaléka tud újraéleszteni, pedig Magyarországon naponta közel hetven embert ér hirtelen szívhalál. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója egy korábbi nyilatkozatában hangsúlyozta: ha újraélesztésre van szükség, fontos mielőbb elkezdeni akkor is, ha valaki nem ért hozzá, hiszen a mentésirányító telefonon instruál, segít. Közeleg egyébként az újraélesztés nemzetközi világnapja is (október 16.), amikor szerte a világon az újraélesztés módszereire, illetve az azonnali segítségnyújtás fontosságára hívják fel a figyelmet.

Borítókép: Profimedia