promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vigyázat! Csalók vadásznak a magyarok adataira, nagyon figyelj, ha éppen valamilyen titkos kódot kérnek tőled - Riasztást adott ki a CIB Bank
Borítókép:  Kristian Egulend / Unsplash.com
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos, hogy erről tudj.

Az elmúlt időszakban a magyar pénzintézetek egyre több bejelentést kapnak azzal kapcsolatban, hogy csalók próbálják kiszedni az ügyfeleikből a bizalmas adatokat. Hasonló próbálkozásokról a CIB Bank is hallott, épp ezért már felhívják ügyfeleik figyelmét arra,

hogy soha nem kérnek telefonon vagy más kommunikációs csatornán titkos azonosítókat, kódokat vagy számla adatokat.

A csalók általában olyan telefonról hívják az ügyfeleket, amelyek könnyen összekeverhetők banki központi telefonszámokkal. Az átverést végző személy pedig jellemzően úgy kezdi a beszélgetést, hogy felhívja az ügyfél figyelmét, gyanús pénzmozgást észleltek a számlán.

Az ügyféltől pedig ezzel az ürüggyel a bankkártyájával végzett tranzakció(k) ellenőrzését kérik. Arra is kérhetik az ügyfelet, hogy emelje a kártyához tartozó limitet, adja meg hitelesítő kódját, vagy arra, hogy a számítógépére telepítsen egy szoftvert, amellyel a csaló hozzáférhet az ügyfél számítógépéhez.

Szinai Ádám, a CIB Bank PR és marketingkommunikációs vezetője a 24.hu-nak elmondta:

"Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a pénzintézetek szolgáltatásuk részeként rendszeresen keresik ügyfeleiket e-mailben és telefonon, de soha nem kérik el az ügyféltől az összes titkos azonosítóját. A bankkártya-adatok (száma, lejárata, cvv kód), a PIN kód, a telefonos azonosító, jelszavak, és számla adatok kizárólag az ügyfél hitelesítésére szolgáló adatok, azokat még a banki alkalmazottak sem kérhetik el és az ügyfeleknek is azt tanácsoljuk, senkinek ne adják ki ezeket az adatokat"

(via 24.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás