Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Döntött a kormány! Közel 2 millió magyar ember lesz boldog, ha megtudja a hírt

Döntött a kormány! Közel 2 millió magyar ember lesz boldog, ha megtudja a hírt

Helyi Hírek

Döntött a kormány! Közel 2 millió magyar ember lesz boldog, ha megtudja a hírt

Helyi Hírek

Promotions 10:10

Döntött a kormány a családi adóvisszatérítés részleteiről - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter péntek reggel a közösségi oldalára feltöltött videóban.

„A visszatérítés minden olyan gyermekes szülőnek jár, aki családi pótlékra jogosult. Ha a családban mindkét szülőnek van bejelentett munkahelye, akkor mindkettőjüknek visszaadják a személyi jövedelemadót”

- ismertette Varga Mihály pénzügyminiszter a kormány döntését, aki hozzátette, hogy az adóvisszatérítést a vállalkozók is megkapják, ha van gyermekük. Így a jogosultak körét gyarapítják az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők, az ingatlan-bérbeadók, a katás és az ekhós adózók is.

A gyermeket nevelő katás vállalkozók így a 2021-es tételes adójuk egynegyedét, míg az ekhós adózók a befizetett 15 százalékos adójuk kétharmadát kaphatják vissza. A visszafizetés felső határa az átlagbér éves adótartalma.

A miniszter emlékeztetett: a családi adóvisszatérítés feltétele, hogy a magyar gazdaság növekedése az idén elérje az 5,5 százalékot. Ez a jelenlegi számításaik szerint teljesülni fog.

„Ha folytatjuk az újraindítást segítő intézkedéseket, akár a 7 százalékot is elérheti, sőt meghaladhatja a magyar gazdaság növekedése"

- fogalmazott a miniszter.

Ez azt jelenti, hogy 1 millió 900 ezer szülőnek összesen 600 milliárd forintot fizetnek vissza. Varga Mihály kiemelte, hogy ez minden idők legnagyobb családoknak nyújtott adókedvezménye. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal már jövő februárban teljesíti a visszafizetést - áll az MTI összefoglalójában.

„Magyarország működik, a magyar gazdaság működik. Magyarország az egyik leggyorsabb gazdasági újraindítást érte el az Európai Unióban, ez a családok, a vállalkozások és a helyes gazdaságpolitika közös sikere. Ez a siker teszi lehetővé, hogy a családi adóvisszatérítéssel folytassuk a családok megerősítését"

- mondta a pénzügyminiszter.

Borítókép: Profimedia