promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos bejelentést tett Orbán Viktor reggel a Kossuth rádióban – Magyarok millióit érinti
Borítókép:  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth rádióban. A kormányfő megerősítette, hogy augusztustól felvehető a harmadik védőoltás hazánkban. 

 

 

 

A miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában bejelentette, hogy:

Lesz harmadik oltás, amelyet augusztus elsejétől lehet megkapni.

Orbán Viktor így indokolta döntését:

"Számos döntést hoztunk, a harmadik oltást illetően, a kormány azt mondja, hogy lehetővé tesszük a harmadik oltás felvételét. De azt is mondjuk, hogy a második oltás után teljen el négy hónap. De az orvosok dönthetnek úgy, hogy 4 hónapon belül is beadják az oltást"

Az orvos dönt arról is, milyen vakcinát kapjon harmadiknak az ember, a lehető legkisebb adminisztrációval akarják megoldani a harmadik oltást, ezért mindenki ott kapja meg, ahol az első kettőt. A kormányfő arról is beszélt a rádióban, hogy az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a védőoltás beadása Magyarországon. Csak azok dolgozhatnak majd az egészségügyben, akik beoltatják magukat. 

Orbán Viktor azt is megemlítette, hogy a magyarok lehetőleg csak akkor utazzanak külföldre nyaralni, ha megkapták mindkét oltásukat. Akik nem teljesen védettek, azok veszélyben lehetnek a delta varinásal szemben, ezért arra kéri őket, hogy ők most ne utazzanak külföldre.

[[cikk2]] 

 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás