promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több mint fél tonna lejárt szavatosságú élelmiszert találtak egy boltban
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei élelmiszerüzlet nem mutatott jó példát.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a weboldalán számolt be arról, hogy 1,2 tonna, élelmiszer-biztonsági szempontból kifogásolható élelmiszert vontak ki a forgalomból. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei üzlet elég sok előírást szegett meg.

Az ember nem mindig nézi meg egy étel szavatosságát, de a kényesebb termékekre azért rá szoktunk kukkantani. Már van olyan bolt is, ahol direkt ilyeneket lehet vásárolni olcsóbban, hogy ne menjenek kárba, de húst, vagy tejfölt azért ott se fogunk találni, ami már veszélyes lehet.

A helyszíni ellenőrzése során összesen 41 tétel (például hús és húskészítmények, kefir, joghurt, tejitalok és egyéb tejtermékek) kapcsán intézkedtek a szakemberek. A problémás élelmiszerek közül 365,19 kg lejárt fogyaszthatósági idejű, 181,04 kg lejárt minőségmegőrzési idejű volt, továbbá 702,77 kg nem nyomonkövethető terméket is találtak az ellenőrök.

A kifogástolt élelmiszerek egy részét a forgalom előtt nyitva álló eladótérben, másik részét a raktárban tárolták, elkülönítés és a forgalmazást tiltó jelölés nélkül. A lényeg persze a mondat első felében van, szóval sok mindenki vásárolhatott ezekből.

A Nébih jogsértés listáján meg lehet találni, hogy a tuzséri Róbert Csemegéről van szó.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás